Χατζηδάκης για ΔΕΗ: Με τα μέτρα της κυβέρνησης αποφεύχθηκε ο άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης

Στη διαβεβαίωση ότι ο άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης της ΔΕΗ αποφεύχθηκε προχώρησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «η κατάσταση της επιχείρησης δεν είναι παραδεισένια».

Μιλώντας στο «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής», ο υπουργός τονίζει ότι τα κυβερνητικά μέτρα ήταν αυτά που «έδωσαν προοπτική» στην επιχείρηση. Στη συνέντευξή του μάλιστα σημειώνει μια σειρά διαρθρωτικών μέτρων που αφορούν στην σταδιακή απόσυρση λιγνιτικών μονάδων με χρονικό όριο το 2028, την κατάργηση των ΝΟΜΕ, την απελευθέρωση της ΔΕΗ «από τον ζουρλομανδύα του νόμου περί ΔΕΚΟ», την προώθηση της μερικής ιδιωτικοποίησης του ΔΕΔΔΗΕ, και την ενθάρρυνση της ΔΕΗ για άνοιγμα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ο Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε επίσης ότι τα μέτρα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο των συζητήσεων στις Βρυξέλλες «για την απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας», ενώ τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν περί τα μέσα Νοεμβρίου.

«Η πιθανότητα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ δεν μας απασχολεί αυτή τη στιγμή καθώς δεν υπάρχει κανείς ενδιαφερόμενος» τονίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σε ό,τι αφορά τα ΕΛΠΕ, αντικρούοντας τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε ότι η κυβέρνηση «συνεχίζει την πολιτική του κ. Τσίπρα καθώς ο ίδιος είχε συμφωνήσει με τους θεσμούς μόλις τον περασμένο Ιούνιο να διερευνήσει το ΤΑΙΠΕΔ όλες τις δυνατότητες για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ. Αυτό ακριβώς είναι που κάνει τώρα το ΤΑΙΠΕΔ«.

Σημειώνει ότι «ο κ. Τσίπρας διαφωνεί με τον εαυτό του» και κάνει λόγο για «υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισε τις συμβάσεις εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε Κρήτη και Ιόνιο, τις ίδιες συμβάσεις για τις οποίες πανηγύριζε μόλις τον περασμένο Ιούνιο».

«Σηκώνω τα χέρια ψηλά» αναφέρει χαρακτηριστικά.


Πηγή