Άγρια καταδίωξη και δυο συλλήψεις μετά από κλοπή από το λαογραφικό μουσείο στην Οινόη (φωτός)

Άγρια καταδίωξη για τη σύλληψη των δραστών που αφαίρεσαν δεκάδες αντικείμενα από το Λαογραφικό Μουσείο της Οινόης σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου

Η καταδίωξη ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια όταν το όχημα με τα κλεμμένα αντικείμενα έγινε αντιληπτό από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Ελευσίνας. Το μπλε corolla με τους Ρομά και τα κλοπιμαία δεν σταμάτησε στο σήμα που έκαναν, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια “τρελή” καταδίωξη από τα Δερβενοχώρια, ενώ κατέληξε στον Ασπρόπυργο όπου οι Ρομά εγκατέλειψαν το όχημα και προσπάθησαν να διαφύγουν πεζοί.

Στο σημείο έφτασε ισχυρή αστυνομική δύναμη, με συνδρομή από ΟΠΚΕ και Άμεση Δράση, ενώ ξεκίνησε πεζή καταδίωξη για τουλάχιστον 2 χιλιόμετρα. Οι δράστες περνούσαν μέσα από αυλές σπιτιών προσπαθώντας να διαφύγουν και να αποφύγουν τη σύλληψη.

Ωστόσο το πείσμα και η μεθοδικότητα των Αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ελευσίνας μαζί με συναδέλφους της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ασπροπύργου που έφτασαν στο σημείο για να ενισχύσουν τις αναζητησεις, έφεραν τις συλλήψεις των 2 εκ των τριών Ρομά, ενώ ταυτοποίηθηκε και ο τρίτος ο οποίος αναζητείται.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Μάνδρας. Στο σημείο κατέφθασαν άμεσα αξιωματικοί της ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής για να συγχαρούν τις ομάδες για την επιτυχία τους.