Κινηματογραφική σύλληψη 38χρονου που διακινούσε παράνομα αλλοδαπούς

Συνελήφθη, έπειτα από την άμεση κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων, πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα σε περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, 38χρονος αλλοδαπός – υπήκοος Σλοβενίας, ο οποίος ενέχεται σε περίπτωση παράνομης διακίνησης αλλοδαπών, με όχημα για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, έπειτα από σχετική κλήση του κέντρου της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, Ι.Χ. φορτηγό το οποίο οδηγούσε ο παραπάνω συλληφθείς. Προ του επικείμενου ελέγχου και προκειμένου να τον αποφύγει, ο 38χρονος, προσπάθησε ανεπιτυχώς, να εμβολίσει το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι αστυνομικοί και τράπηκε σε φυγή.

Στη συνέχεια εγκατέλειψε το παραπάνω όχημα και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως, οι επισταμένες αναζητήσεις αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Εντός του προαναφερόμενου οχήματος, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή προ μιας εβδομάδας περίπου, εντοπίστηκαν 35 αλλοδαποί (εκ των οποίων 12 ανήλικοι), οι οποίοι, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Μυγδονίας, που διενεργεί την προανάκριση, θα μεταφέρονταν μέχρι τα σύνορα Ελλάδας – Π.Γ.Δ.Μ., με τελικό προορισμό έτερη χώρα, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έναντι του χρηματικού ποσού των 1.300 ευρώ έκαστος.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα και θα αποδοθεί στην ιδιοκτήτρια εταιρεία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Πηγή: thestival.gr