Νέο αίτημα άδειας κατέθεσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Αίτημα χορήγησης άδειας κατέθεσε στο πειθαρχικό συμβούλιο των αγροτικών φυλακών Κασσαβέτειας ο πολυισοβίτης και αρχιεκτελεστής της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας, που είναι το πρώτο αίτημα, μετά από τα τρία απορριπτικά βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου.

Το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα και θα εξεταστεί από το πειθαρχικό συμβούλιο της φυλακής που αναμένεται να συνεδριάσει την τρέχουσα ή την επόμενη εβδομάδα. Αν κάποιο μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου μειοψηφήσει, το θέμα θα απασχολήσει ξανά το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου.

Μέχρι στιγμής ο Δημήτρης Κουφοντίνας, έχει λάβει στο σύνολο έξι άδειες, από τις φυλακές Κορυδαλλού και την Κασσαβέτεια, όπου κρατείται από τις αρχές Αυγούστου 2018, ενώ οι δικαστικές αρχές απέρριψαν άλλα τρία αιτήματά του.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετήχθη στις φυλακές Κασσαβέτειας από τον Κορυδαλλό στις 2 Αυγούστου 2018, πήρε δύο φορές άδεια, μετά την απόρριψη ου αιτήματός του για άδεια για τρίτη φορά στις 2 Μαΐου 2019 ξεκίνησε απεργία πείνας στη 16η μέρα της οποίας εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, την οποία και σταμάτησε στις 23 Μαΐου, μετά από απόφαση του Αρείου Πάγου που αναίρεσε το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου και από τις 3 Ιουνίου μεταφέρθηκε ξανά στην Κασσαβέτεια, όπου μέχρι σήμερα εκτίει την ποινή του χωρίς να υποβάλει νέο αίτημα χορήγησης άδειας.

Πηγή: magnesianews.gr