Πως διασύρεται ένα σκλυροπυρηνικό στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ στον βωμό της ενημέρωσης…

Είναι  στιγμές που η δημοσιογραφία αποκαλύπτει ένα από τα τα πραγματικά της πρόσωπα. Φοράει την κουκούλα και αρχίζει να “ξεσκεπάζει”- καταδίδει πρόσωπα και καταστάσεις στον βωμό της δήθεν…ενημέρωσης.

Η ιστορία που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τη μήνυση που κατέθεσε ο Β.Μρινάκης στον δημοσιογράφο Κ.Θωμαΐδη, είχε δυστυχώς και παράπλευρες απώλειες.

Μια απ’αυτές, είναι και ο Β.Κ, ο οποίος  υπηρετεί τα τελευταία εικοσιτέσσερα χρόνια στην ΕΚΑΜ  (Επίλεκτη Ειδική Κατασταλτική Μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας και ανήκει στη Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων (ΔΕΑΔ), που εποπτεύεται από τον υπαρχηγό της   ΕΛ.ΑΣ.

Οι αποστολές που αναθέτει η ηγεσία  σε αυτούς τους αστυνομικούς,  είναι άκρως επικίνδυνες και τις περισσότερες φορές  για να τις φέρουν σε πέρας, ρισκάρουν κυριολεκτικά την ίδια τους τη ζωή.

Η ταυτότητά τους παραμένει κρυφή και μάλιστα σε όλες σχεδόν τις αστυνομικές επιχειρήσεις στις οποίες συμμετέχουν, καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τού προσώπου τους με κουκούλα, τύπου full face, για να μην τους αναγνωρίζουν οι επίδοξοι κακοποιοί.

Ο ΕΚΑΜίτης Β.Κ ,τα τελευταία δυο χρόνια είναι απεσπασμένος στην προσωπική ασφάλεια του Προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Είναι δίπλα στον εφοπλιστή αρκέτες ώρες την ημέρα, με σκόπο να προστατεύει τη σωματική ακεραιότητα του επιχειρηματία.

Ο συγεκριμένος αστυνομικός έχει δεχτεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα μια αήθη και άναδρη επίθεση, από μια μικρή μερίδα του ηλεκτρονικού τύπου, που τον εμφανίζει ως επικεφαλής και συνοδό της Εισαγγελέως που επισκέφθηκε τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ , για να συλλάβει τον δημοσιογράφο Κ.Θωμαΐδη , στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς και αποκλειστικές πληροφορίες του anatropionloine.gr, o συγεκρκιμένος αστυνομικός εκείνη την ώρα βρισκόταν εκτός εργασίας  και επέστρεφε στο σπίτι του, στην Καλλιθέα.

Περνώντας έξω από το κτίριο του ΣΚΑΙ, παρατήρησε πως υπήρχε μια μικρή ένταση και μάλιστα αναγνώρισε συνάδελφό του μέσα στο περιπολικό, που είχε σπεύσει στο σημείο.

Κατέβηκε από το αυτοκίνητό του και κατευθύνθηκε προς τον συνάδελφό του για να τον ρωτήσει τι είχε συμβεί. Εκείνη τη στιγμή ο καμεραμάν του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ τον αναγνώρισε και άρχισε να τον βιντεοσκοπεί.

Την επόμενη μέρα τον ειδοποίησαν φίλοι του, πως έχει γίνει θέμα…στο ίντερνετ και πως ο Κ.Θωμαΐδης τον είχε  καταγγέλει σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό.

Συγεκριμένα είπε ο κ.Θωμαΐδης: “Η δύναμη αποδεικνύεται με κάτι που θα αποκαλύψω εδώ στο ΣΠΟΡ FM. Εάν δει κάποιος το βίντεο, στην αρχή, η κα.Εισαγγελέας εισέρχεται στον τηλεοπτικό σταθμό, στο ΣΚΑΪ, συνοδευόμενη από έναν κύριο που και εγώ τον είχα δει να περιφέρεται μαζί με τους αστυνομικούς. Ο κύριος λέγεται Βαγγέλης Κρασιανάκης, είναι αστυνομικός αποσπασμένος στη φρουρά του κ.Μαρινάκη. Το ερώτημα που τίθεται είναι πως ένας άνθρωπος που είναι αποσπασμένος στη φρουρά του κ.Μαρινάκη εκτελεί υπηρεσία για το αστυνομικό τμήμα Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Και το ερώτημα αυτό τίθεται τόσο στον διοικητή του αστυνομικού τμήματος, που έχει γνώση ποιοι είναι οι υφιστάμενοι του, τον κ.Λαζάρου, αλλά και στην κα.Εισαγγελέα που δέχθηκε να συνοδευτεί από άνθρωπο που δεν είχε υπηρεσία εκείνη την ώρα και μάλιστα ανήκει στη φρουρά του εγκαλούντος, του κ.Μαρινάκη. Υπάρχει σοβαρό θέμα για την κα.Εισαγγελέα”.

Στην καταγγελία του κ.Θωμαΐδη θα διαπιστώσει κάποιος, αν παρατηρήσει με προσοχή το βίντεο, πως ο Β.Κ δε συνοδεύει τη δικαστή και σίγουρα δε εισέρχεται στο κτίριο του ΣΚΑΙ.

Δείτε το βίντεο

Βρίσκεται απέναντι από την κεντρική είσοδο του Σταθμού, παρακολουθώντας έκπληκτος τις εξελίξεις.

Στη συνέχεια αποχωρεί και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές επιστρέφει στο σπίτι του.

Και σ’ αυτό το σημείο δημιουργούνται τα εξής σοβαρά ερωτήματα:

  1. Γιατί ο κ.Θωμαΐδης επέλεξε να στοχοποιήσει έναν ΕΚΑΜίτη αστυνομικό και μάλιστα αποκαλύπτοντας το όνομά του στα μέσα ενημέρωσης?
  2. Γιατί ισχυρίζεται πως ο Β.Κ, συνοδεύει την κα Εισαγγελέα, στο κτίριο του ΣΚΑΙ, ενώ από το βίντεο δεν προκύπτει πουθενά κάτι τέτοιο?
  3. Εφόσον  ο κ.Θωμαΐδης γνώριζε τα στοιχεία του αστυνομικού, γιατί δε φρόντισε να μάθει και από ποια υπηρεσία είναι απεσπασμένος ούτως ώστε να μη λέει ανακρίβειες και εκτίθεται?

Σ” αυτό το σημείο θα δανείστουμε τα λόγια του συναδέλφου Γ. Καραϊβάζ  (bloko.gr), ο οποίος έγραψε στο προσωπικό του ιστολόγιο:

“Όταν η υπεθυυνότητα πάει περίπατο και όταν ένας άνθρωπος παραδίδεται βορά στη δολοφονική μανία των χούλιγκανς. Τις τελευταίες ώρες, αμέτρητος αριθμός ηλεκτρονικών ιστοσελίδων “προάγει” την είδηση με συθνοδευτική αποκαλυπτική φωτογραφία και βίντεο, υπό τον γενικό τίτλο “Αστυνομικός του Μαρινάκη συνόδευε την Εισαγγελέα στο ΣΚΑΙ”.

Όμως ο αστυνομικός που απεικονίζεται, υπηρετεί ως οδηγός του αστυνομικού διευθυντή Πειραιά και καμία σχέση δεν έχει ή είχε με τον εφοπλιστή.

Αν λέμε τώρα, μετά την άκριτη, ασόβαρη και επικίνδυνη στοχοποίηση του για κάθε είδους χούλιγκαν πάθει αυτός ο άνθρωπος, τι θα γίνει και ποιος θα λογοδοτήσει; Έχουμε την άποψη ότι το αρχηγείο θα πρέπει να δράσει άμεσα για την προστασία ενός μέλους της αστυνομικής οικογένειας. Γιατί σε άλλη απευκταία περίπτωση, θα έχει κι αυτός τις ευθύνες του. “