Τρόμος στην Κρήτη: Αδέσποτη σφαίρα πέρασε ξυστά από μητέρα – Στιγμές πανικού

Αδέσποτη σφαίρα έπεσε σε αυλή στον Καρτερό την ώρα που γευμάτιζε οικογένεια – Μωρό και δύο παιδιά βρισκόταν στον χώρο.

Τι κι αν στο – όχι και τόσο μακρινό – παρελθόν έχουμε θρηνήσει στην Κρήτη θύματα από μπαλοθιές; Δυστυχώς, δεν είναι λίγοι οι συντοπίτες μας οι οποίοι συνεχίζουν να ρίχνουν άσκοπους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές ανυποψίαστων συνανθρώπων μας.

Κάτι τέτοιο συνέβη και προχθές το απόγευμα στον Καρτερό Ηρακλείου, χωρίς ευτυχώς τραγική κατάληξη: Την ώρα που σε αυλή σπιτιού της περιοχής μια οικογένεια γευμάτιζε, ακούστηκε ένας κρότος κι ελάχιστες στιγμές μετά μια νεαρή μητέρα ένιωσε ένα βλήμα να περνά ξυστά από το χέρι της και να προσγειώνεται στο πάτωμα.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο σημείο συνολικά 11 άτομα: Μεταξύ αυτών βρισκόταν ένα μωρό, καθώς και άλλα δύο ανήλικα παιδιά! Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε αρχικά στα μέλη της οικογένειας, ακολούθησε ανακούφιση όταν διαπιστώθηκε ότι άπαντες ήταν καλά στην υγεία τους.

Μιλώντας στην κάμερα της “ΚΡΗΤΗ TV”, η νεαρή μητέρα ανέφερε ότι το συμβάν έλαβε χώρα περίπου στις 6 το απόγευμα προχθές Κυριακή.

«Καθόμασταν εδώ πέρα γύρω στα 11 άτομα. Ο αδερφός μου ήταν έτοιμος να φύγει μαζί με την οικογένειά του. Εγώ καθόμουν σε μια καρέκλα κι ήταν δίπλα μου ο σκύλος. Κάποια στιγμή ακούστηκε θόρυβος από σφαίρα κι άρχισαν να γαβγίζουν τα σκυλιά. Ένιωσα ένα κάψιμο εδώ (σ.σ. δείχνοντας το δεξί της χέρι)», δήλωσε αρχικά η γυναίκα, εξηγώντας μας ότι λίγα μόλις λεπτά νωρίτερα κάθονταν δίπλα της παιδιά της οικογένειας.

Όπως πρόσθεσε η μητέρα, μετέβη στο αστυνομικό τμήμα όπου ενημέρωσε τις Αρχές για το συμβάν. Εξάλλου, η ίδια παρέδωσε, όπως μας είπε, το επίμαχο βλήμα στην ΕΛ.ΑΣ. Το βλήμα επρόκειτο να υποβληθεί σε βαλλιστική εξέταση, ενώ η Αστυνομία αναζητά τον ασυνείδητο που έριξε την μπαλοθιά.

«Μια στιγμή ακούω την κόρη μου να λέει “να το βλήμα, εδώ είναι”… Πες ότι χτύπαγε στο κεφάλι κανέναν… Τι θα γινόταν τότε; Την άλλη φορά στην Αθήνα δε σκοτώθηκε ένα παιδί; (σ.σ. αναφέρεται στον τραγικό θάνατο ενός 11χρονου από αδέσποτη σφαίρα, σε αυλή σχολείου στο Μενίδι, τον Ιούνιο του 2017). Ένα κοριτσάκι δεν είναι ακόμη τραυματισμένο από σφαίρα; (σ.σ. μιλά προφανώς για την 8χρονη που τραυματίστηκε σοβαρά τον Μάιο από αδέσποτη σφαίρα στη Θήβα)», αναρωτήθηκε ο πατέρας της γυναίκας και παππούς των ανήλικων παιδιών.

«Δεν είναι άνδρες αυτοί»

«Ο κόσμος πρέπει να συνειδητοποιεί το τι κάνει. Δεν είναι ξέφραγο αμπέλι η Ελλάδα, να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει», συμπλήρωσε με νόημα ο άνδρας, επισημαίνοντας το “ψευτονταηλίκι” και την κακώς εννοούμενη κρητική λεβεντιά, που στο νησί μας, δυστυχώς, πολλές φορές συνδυάζεται με την κατοχή και τη χρήση όπλων.

«Τους μάγκες να τους κάνουν με τα χέρια όχι με τα όπλα. Για μένα δεν είναι άνθρωποι αυτοί», τόνισε ο άνδρας στην κάμερα της “ΚΡΗΤΗ TV”.

Ωστόσο, αναστάτωση επικράτησε και σε παρακείμενα σπίτια από αυτό όπου κατέληξε η αδέσποτη σφαίρα.

«Κάποια στιγμή, ακούσαμε το “μπαμ” και αμέσως ξεσηκώθηκαν τα σκυλιά με τη φασαρία. Αρχίσαμε να ψάχνουμε από πού ήρθε ο πυροβολισμός», ανέφερε χθες γείτονας της οικογένειας.

Εξάλλου, μια γειτόνισσα επισήμανε ότι «ακούστηκε ένα “μπαμ”. Δεν ακούστηκε δεύτερο. Κι αμέσως μετά άκουσα φωνές… Μα, γίνεται να πυροβολούν έτσι στα καλά καθούμενα; Και δεν είχαν ούτε γλέντι, ούτε κάτι άλλο, γιατί δεν ακούσαμε καθόλου μουσική».

«Δε βάζουμε μυαλό» στην Κρήτη

Η ρίψη άσκοπων πυροβολισμών έχει προκαλέσει στο παρελθόν ουκ ολίγες τραγωδίες στην Κρήτη. Πριν από περίπου 12 χρόνια, το 2007, ένα 11χρονο κορίτσι τραυματίστηκε σοβαρά από αδέσποτη σφαίρα στον Κρουσώνα Ηρακλείου. Εξάλλου, πριν από περίπου πεντέμισι χρόνια, ανήμερα της Λαμπρής το 2014, ο 25χρονος Γιώργος Γυπαράκης από την Ασή Γωνιά Χανίων έπεφτε νεκρός από τα πυρά ομοτράπεζού του, που έριξε μπαλοθιές κατά τη διάρκεια πασχαλιάτικου γλεντιού στα Μυριοκέφαλα του Ρεθύμνου.

Δείτε τι είπε η οικογένεια στο ρεπορτάζ:

Πηγή: neakriti.gr