Ν. Φιλαδέλφεια: Τραυματίες 6 αστυνομικοί σε δυο ενέδρες ομάδων νεαρών – Αφαίρεσαν μοτοσυκλέτα της ΔΙ.ΑΣ.

Η πρώτη επίθεση έγινε λίγο μετά τη λήξη του παιχνιδιού ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στη γέφυρα της οδού Βρυούλων

Οι 40 περίπου νεαροί εγκλώβισαν τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ. Ν. Φιλαδέλφειας που περιπολούσαν στα πλαίσια των Μέτρων Τάξης για την αποφυγή επεισοδίων μεταξύ οπαδών ομάδων.

Στις 22:35 μ.μ. το βράδυ της Κυριακής, οι νεαροί ακινητοποιούν τους 4 αστυνομικούς, τραυματίζουν τους δυο, ενώ αφαιρούν μια υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα και προξενούν εκτεταμένες ζημιές στη δεύτερη υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα.

Άμεσα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις φτάνουν στο σημείο και ξεκινούν αναζητήσεις, τόσο της υπηρεσιακής μοτοσυκλέτας, όσο και των δραστών.

Λίγο πριν τις 23:00 μ.μ., οι Αρχές προσαγάγουν για εξακρίβωση στοιχείων τουλάχιστον 20 άτομα, ενώ βρίσκουν την υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα με σοβαρές φθορές. Στο σημείο έφτασε γερανός της ΕΛ.ΑΣ. που παρέλαβε την κατεστραμμένη μοτοσυκλέτα.

Δεύτερη επίθεση από 500 οργανωμένους νεαρούς στη Λ. Δεκελείας

Οι οργανωμένοι οπαδοί με κοντάρια εγκλωβίζουν λίγο μετά τις 23:30 μ.μ. άλλες 4 ομάδες της ΔΙ.ΑΣ. στη Λ. Δεκελείας στο ύψος του υπό ανέγερση γηπέδου της ΑΕΚ.

Άγνωστος δράστης καταφέρνει τρεις μαχαιριές στο πόδι τον Αρχιφύλακα της ΔΙ.ΑΣ Γιάννη Π. ενώ σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι φέρει και δεύτερος Αστυνομικός της ομάδας ο οποίος εισήχθη για αξονική. Από την επίθεση τραυματίστηκαν άλλοι δυο αστυνομικοί με πιο ελαφρά τραύματα.

Ο τραυματίας Αρχιφύλακας  μαζί με τον Αστυφύλακα μεταφέρονται άμεσα με περιπολικό στο 401 ΓΣΤ για τις πρώτες βοήθειες. Ο τραυματίας Αρχιφύλακας κατά τη διάρκεια της φονικής φωτιάς τον Ιούλιο του 2018 στο Μάτι, είχε σώσει δεκάδες συμπολίτες μας. Στο σημείο καταφθάνει και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Άμεσα στο σημείο φθάνουν ισχυρές Αστυνομικές Δυνάμεις. Οι δράστες καταστρέφουν τις μοτοσυκλέτες της ΔΙ.ΑΣ. ενώ προσπάθησαν να αφαιρέσουν τη μια. Κατά τη διαφυγή τους, προσπαθούν να βάλουν φωτιά ωστόσο οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που κατέφθασαν στο σημείο απέτρεψαν τα χειρότερα.

Για την επίθεση εις βάρος αστυνομικών, συνελήφθη ένα άτομο.