Αιφνίδια έφοδος στις φυλακές Αυλώνα: Αστυνομικοί εντόπισαν ολόκληρο οπλοστάσιο

Πάνοπλοι αστυνομικοί, μαζί με την ειδική ομάδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, έκαναν «φύλλο και φτερό» τα κελιά των κρατουμένων.

Ένα οπλοστάσιο από αυτοσχέδια μαχαίρια, εντόπισαν οι Αρχές που εισέβαλαν τα ξημερώματα στις φυλακές Αυλώνα, σύμφωνα με την δημοσιογράφο του CNN Greece, Μίνα Καραμήτρου.

Πάνοπλοι αστυνομικοί, μαζί με την ειδική ομάδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, έκαναν «φύλλο και φτερό» τα κελιά των κρατουμένων και εντόπισαν το μικρό οπλοστάσιο, το οποίο πιθανολογούν ότι θα χρησιμοποιούσαν σε μία επόμενη συμπλοκή.

Συγκεκριμένα, στα κελιά βρήκαν πάνω από 20 αυτοσχέδια σπαθιά και μαχαίρια, 19 λοστούς και οκτώ αυτοσχέδια σουβλιά. Επίσης, εντόπισαν «φιξάκια» ηρωίνης και κάνναβης.

Το τελευταίο διάστημα, στις φυλακές Αυλώνα είχαν γίνει συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων και μάλιστα σε ένα από τα περιστατικά, είχαν τραυματιστεί και σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Μία από τις πιο σοβαρές συμπλοκές, ήταν πριν από περίπου 20 μέρες, μεταξύ Αλβανών και Αλγερινών.

Μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα, η γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, έδωσε εντολή να ερευνηθεί τι ακριβώς συμβαίνει στις φυλακές Αυλώνα κι αν υπάρχουν ομάδες κρατουμένων που προβαίνουν σε παράνομες πράξεις.


Πηγή