Άγρια καταδίωξη σεσημασμένων αλλοδαπών τα ξημερώματα στον Ασπρόπυργο – Εμβόλισαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς (φωτός)

Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες της 24-9-2019 στον Ασπρόπυργο, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (περιπολικά και Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), δύο (2) αλλοδαποί, για κλοπές πηνίων από υποσταθμούς διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας εντόπισαν το αυτοκίνητο των δραστών στο ύψος της Αερογέφυρας της Αττικής Οδού στον Ασπρόπυργο και επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο. Οι δράστες, στην προσπάθεια τους να διαφύγουν, ανέπτυξαν ταχύτητα και εμβόλισαν το περιπολικό με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές και να ακινητοποιηθούν και τα δύο οχήματα.

Ακολούθησε καταδίωξη και τελικά επετεύχθη η ακινητοποίηση των ανωτέρω δραστών παρά την αντίσταση που προέβαλαν.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της κλοπής, της απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών, της φθοράς κατ’ εξακολούθηση καθώς και της βίας κατά υπαλλήλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Ασπροπύργου, οι δράστες είχαν μεταβεί λίγες ώρες νωρίτερα σε περιοχή της Βοιωτίας και αφαίρεσαν από υποσταθμούς διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, δέκα (10) κομμάτια πηνίων και τρία (3) καλώδια.

Εντός του οχήματος βρέθηκαν τα ανωτέρω, ενώ επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κόφτης μετάλλων, λοστός και κοντάρι.

Περαιτέρω, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες είχαν απασχολήσει στο παρελθόν για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της παράνομης διακίνησης μεταναστών και των διακεκριμένων κλοπών και φθορών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.