Εξιχνιάστηκαν 16 υποθέσεις κλοπών σε σπίτια και καταστήματα στο Ηράκλειο

Εξιχνιάστηκαν, σήμερα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, δεκαέξι περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε σπίτια και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου ενώ συνελήφθησαν δύο άτομα ηλικίας 31 και 33 ετών.

Ο 31χρονος συνελήφθη όταν επιχείρησε, ανεπιτυχώς, να παραβιάσει Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 48χρονου και έγινε αντιληπτός από διερχόμενους αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Ηρακλείου, ενώ κοντά στο ίδιο σημείο εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 33χρονος να επιβαίνει σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα έχοντας το ρόλο παρατηρητή .

Σε έρευνα που έγινε στον περιβάλλοντα χώρο που επιχειρήθηκε η διάρρηξη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία. Στη συνέχεια, από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι ο 31χρονος, μαζί με άγνωστο δράστη, κατά το χρονικό διάστημα από την 05.02.2015 έως και την 09.06.2016, διέπραξε συνολικά δεκαέξι κλοπές σε σπίτια και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και διάφορα αντικείμενα η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στις 34.700 ευρώ.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.