Το «συμβόλαιο θανάτου» για τον ναυτικό που βρέθηκε στον καταψύκτη στην Καλλιθέα – Πώς η πρώην σύζυγος έστησε τη δολοφονία του

Το «συμβόλαιο θανάτου» του 63χρονου συνταξιούχου ναυτικού Βασίλη Κοκκίνη κόστισε 21.000 ευρώ για την 49χρονη πρώην σύζυγό του. Έκλεισε τη «συμφωνία» με έναν από τους τρεις δολοφόνους, τον 29χρονο Λιβίου- Κονσταντίν Κοκρίς από τη Ρουμανία,  αντί 15.000 ευρώ. Η 26χρονη συμπατριώτισσά της, «μεσάζοντας» στην εύρεση των εκτελεστών, πήρε 3.000 ευρώ, ενώ το ίδιο ποσό πήρε και ο 32χρονος Βούλγαρος, που την βοήθησε να μεταφέρει τον καταψύκτη και να τοποθετήσουν το πτώμα στο εσωτερικό του, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Όπως γράφει η εφημερίδα, είχε αποφασίσει να τον σκοτώσει, να βάλει στο χέρι τις 250.000 ευρώ των κοινών τους τραπεζικών λογαριασμών και να τελειώσει τις προστριβές μαζί του. Ο άτυχος άνδρας μάλιστα είχε υποκύψει στην απαίτησή της, παρότι είχε την επιμέλεια του 14χρονου γιου τους, να επιτρέψει τη διαμονή του παιδιού στο σπίτι της την περίοδο των χριστουγεννιάτικων εορτών του 2015.

Η γυναίκα-«αράχνη» αναζητούσε δολοφόνους. Εκμυστηρεύτηκε την πρόθεσή της σε 26χρονη συμπατριώτισσα της και εκείνη βρήκε τον 29χρονο Ρουμάνο, που ήταν ο βασικός φυσικός αυτουργός της δολοφονίας. Εκείνος με τη σειρά του βρήκε δύο άγνωστους ακόμη συμπατριώτες του, προκειμένου να τον βοηθήσουν στην διάπραξή της και να πάρουν μερίδιο από την αμοιβή του.

Η Αλεξάντροβα έστησε την παγίδα θανάτου με δόλωμα την δήθεν ασθένεια του 14χρονου παιδιού τους, όπως και την θέληση του συνταξιούχο ναυτικού να τον πάρει μαζί του σε εορταστικό γεύμα με φίλους του.

Αρχές Ιανουαρίου, ο 63χρονος πήγε στο διαμέρισμα της οδού Ευαγγελιστρίας στην Καλλιθέα. Εκεί τον περίμενε, η πρώην σύζυγός του, η φίλη της και οι τρεις δολοφόνοι. Μόλις μπήκε στο διαμέρισμα δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι. Στη συνέχεια τον έδεσαν χειροπόδαρα και ενδεχομένως τον ανάγκασαν να πιει αλκοολούχο ποτό στο οποίο είχαν ρίξει αγχολυτικά-υπνωτικά σκευάσματα. Το θύμα έπεσε σε λήθαργο και έπειτα κάλυψαν το κεφάλι του με πανί που τύλιξαν με μονωτική ταινία. Ο θάνατος ήταν ασφυκτικός αλλά ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν επήλθε πριν ή μετά την τοποθέτησή του στον καταψύκτη.

Το κοιμισμένο ή νεκρό σώμα του άτυχου άνδρα παρέμεινε για ένα 24ωρο στο σπίτι. Την επόμενη μέρα η 49χρονη αγόρασε έναν καταψύκτη, τον μετέφερε στο σπίτι με την βοήθεια του 32χρονου Βούλγαρου, και έβαλαν το θύμα στο εσωτερικό του.

Από εκείνη τη στιγμή οι δράστες διέφυγαν στο εξωτερικό, εκτός της 26χρονης, που έπαιξε τον ρόλο του μεσάζοντα στην αναζήτηση των δολοφόνων.

Η απαξία της ανθρώπινης ζωής που αφαίρεσαν, ήταν χαρακτηριστική στην συμπεριφορά της 26χρονης Βουλγάρας, η οποία στα γραφεία της Ασφάλειας Αττικής, νομίζοντας ότι αυτό που έκανε ήταν μηδαμινό και θα αφεθεί ελεύθερη, ζητούσε αλοιφή για επαλείψει το πρόσφατο… τατουάζ που είχε κάνει στο χέρι της.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση των ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης προκειμένου να συλληφθεί η 49χρονη, η ταυτοποίηση παρουσίας της οποίας την τοποθετεί στην Βάρνα της Βουλγαρίας, και στη συνέχεια αναμένεται να εκδοθεί στη χώρα μας.

Αναζητήσεις έχουν εκδοθεί και για τον 29χρονο Ρουμάνο δολοφόνο, τα τελευταία ίχνη του οποίου είχαν εντοπιστεί στην Μάλτα…