Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. μετά την κλοπή οπλισμού στη Λέρο – Τι αποκαλύπτει έγγραφο – ντοκουμέντο

Έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. το οποίο ζητεί τον έκτακτο έλεγχο και την απογραφή στον οπλισμό, τα πυρομαχικά, τα οχήματα αλλά και τα ταμεία των αστυνομικών υπηρεσιών, λίγες ημέρες μετά τη μεγάλη κλοπή στη ναυτική βάση του πολεμικού ναυτικού στη Λέρο, αποκαλύπτει η εφημερίδα ”Τα Νέα”

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το μυστηριώδες συμβάν στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων στο νησί προκάλεσε την έντονη ανησυχία στις κεντρικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. με τον φόβο μήπως συμβαίνει κάτι αντίστοιχο και σε υπηρεσίες των Αρχών ασφάλειας.

Όπως αναφέρει, το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. συντάχθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2019 , περίπου 72 ώρες μετά τη διαπίστωση της κλοπής στη βάση του ΓΕΝ και ζητεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου «στο πλαίσιο του συνεχούς και συνεπούς ελέγχου των υφισταμένων υπηρεσιών σας ως προς τη διασφάλιση του οπλισμού, των υλικών, και της παγίας, να ελέγξετε ανά υπηρεσία τα χρεωμένα οχήματα , όπλα, πυρομαχικά, ασυρμάτους, λοιπές ηλεκτρονικές συσκευές, ένσημα δημοσίου, διαχείριση e- παραβόλου, ως προς την ταύτιση χρεωμένων και υπαρχόντων, τον ισολογισμό ταμειακών διαθεσίμων και αποδείξεων καθώς και παραστατικά πληρωμένων δαπανών».

Σημειώνει μάλιστα, ότι σε παρόμοιες τμηματικές έρευνες που είχε ζητήσει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, είχε εντοπιστεί απώλεια κυρίως ασυρμάτων. Όμως, πριν από μερικούς μήνες είχε προκύψει απώλεια όπλων από το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων.