Λέρος: Πού κατέληξαν τα κλεμμένα πυρομαχικά; Πώς εμπλέκονται στην υπόθεση άνθρωποι της νύχτας

Λέρος: Συνεχίζονται οι έρευνες και η ανάκριση των φερόμενων δραστών – Να βρεθεί ο στρατιωτικός εξοπλισμός πάση θυσία θέλουν οι Αρχές – Ποιοι και γιατί ήθελαν τα πυρομαχικά; Τι φοβούνται οι αξιωματικοί του Στρατού και τι η Αστυνομία

Η υπόθεση της Λέρου ερευνάται μεθοδικά από την Αντιτρομοκρατική και ο κύκλος των υπόπτων έχει σημαντικά περιοριστεί.

Οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών χρειάζονται κάποια ακόμη στοιχεία για να συμπληρώσουν το παζλ και είναι βέβαιο πως δεν θα κλείσουν το φάκελο αν δεν διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.

Το κακό είναι ότι ακόμη κι αν φθάσουμε στην σύλληψη όσων ευθύνονται για την κλοπή των όπλων από τις αποθήκες της Ναυτικής Βάσης Λέρου, η υπόθεση δεν πρόκειται να κλείσει. Για να γίνει αυτό πρέπει να βρεθούν πάση θυσία τα όπλα που έχουν κλαπεί.

Το είδος του οπλισμού που έχει κλαπεί δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση εφησυχασμό. Ο λόγος είναι ότι δεν προορίζεται ούτε για μπαλωθιές, ούτε για κυνήγι, ούτε για ψάρεμα. Τα δύο αντιαρματικά που εκλάπησαν αποτελούν μέρος οπλισμού της «αφρόκρεμας» των μονάδων ανορδόδοξου πολέμου.

Όσον αφορά τις νάρκες, το ΓΕΝ δεν διέψευσε ποτέ ότι εκπλάπησαν. Διέψευσε μόνο τον αριθμό που έδωσαν ορισμένα ΜΜΕ. Στο ΓΕΝ υποστηρίζουν ότι έχουν κλαπεί δύο νάρκες, ωστόσο πηγές που επικαλείται το militaire.gr διαβεβαιώνουν ότι ο αριθμός είναι διψήφιος.

Όσο για τα υπόλοιπα πυρομαχικά που έχουν κλαπεί, πρόκειται για αμυντικές χειροβομβίδες, οπλοβομβίδες που η ρίψη τους γίνεται από βομβιβοδόλα, τα οποία μπορούν να βρεθούν και στο «εμπόριο», υλικά για πολύ ειδικές επιχειρήσεις, όπως φιτίλια που μπορούν να ανάψουν ακόμη και σε μεγάλο βάθος μέσα στη θάλασσα.

Τα συγκεκριμένα πυρομαχικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο από εξειδικευμένα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμενων και για το λόγο αυτό είναι απολύτως λογικό να επικρατεί μεγάλη ανησυχία στο υπουργείο Άμυνας, το πού και σε ποιους έχουν καταλήξει.

Όποιοι κι αν έβγαλαν το επικίνδυνο αυτό οπλοστάσιο από τη Ναυτική Βάση της Λέρου, το έκαναν πιθανότατα για να το πουλήσουν. Αυτό αναφέρουν στο Newsbomb.gr καλά πληροφορημένες πηγές του υπουργείου Άμυνας. Το σημαντικότερο όμως ερώτημα είναι, ποιοι θα μπορούσε να ΄ναι οι αγοραστές και βέβαια πού και εναντίον ποιων θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον εξειδικευμένο οπλισμό.

Ορισμένοι εκτιμούν ότι θα μπορούσε οι αγοραστές να προέρχονται από τον χώρο της νύχτας. Μεγάλο το ρίσκο για να εξασφαλίσουν οπλισμό πολύ βαρύτερο και απολύτως εξειδικευμένο, για τις δικές τους «δουλειές».

Ωστόσο, είναι ένα σενάριο που μάλλον είναι προτιμότερο από το επόμενο…

Η σύνδεση με τα όσα είχαν γίνει στις αποθήκες πυρομαχικών στο Σικούριο, με την 17Ν να παίρνει από εκεί οπλισμό, πέρασαν από το μυαλό όλων, μόλις έγινε γνωστή η κλοπή στη Λέρο. Το σενάριο της «νέας τρομοκρατίας» ποτέ δεν έχει πάψει να απασχολεί τις Αρχές και η υπόθεση στη Λέρο τους προβληματίζει. Προφανώς ο ή οι συνεργοί εντός της Ναυτικής Βάσης, δεν μπορεί να γνώριζαν στην περίπτωση που ισχύσει το δεύτερο κακό σενάριο, για ποιους τελικά δούλευαν.

Όπως και να ΄χει, για να κλείσει οριστικά ο φάκελος αυτής της περίεργης υπόθεσης, μόνο ένας τρόπος υπάρχει: να βρεθούν τα κλεμμένα όπλα.

Με πληροφορίες από: militaire.gr