“Δράκοι” δεν υπάρχουν μόνο στα παραμύθια – Πως τα παλικάρια της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αμαρουσίου έπιασαν τον βιαστή “δράκο”

Σ ένα καλό παραμύθι των παιδικών μας χρόνων σίγουρα θα πρωταγωνιστούσε εκτός από μια πριγκίπισσα και ιππότες με άλογα και ένας δράκος που θέλει το κακό της αναστατώνοντας την καθημερινότητας της. Δυστυχώς όμως καμιά φορά οι δράκοι μεταπηδούν στην ρεαλιστική καθημερινότητα μας με ανάλογη δράση και πράγματι: Τις τελευταίες τρεις μέρες η ζωή σε περιοχή των βορείων προαστίων είχε αναστατωθεί από την δράση ενός δίποδου “δράκου”.Συγκεκριμένα από την Δευτέρα ένας άνδρας είχε αποπειραθεί να βιάσει, χωρίς ευτυχώς αποτέλεσμα, τρεις γυναίκες.

Η τακτική του απλή: Εκμεταλλευόμενος την γνώση της περιοχής και την αραιή κίνηση, προσέγγιζε ανυποψίαστες γυναίκες και σε υπόγεια διάβαση πλησίον του ΟΑΚΑ επιχειρούσε να τις βιάσει.Σύμφωνα μάλιστα με τις καταγγελίες των θυμάτων του προσπαθούσε να τις φιμώσει με μια μονωτική ταινία την οποία κρατούσε στο στόμα του κατά τις επιθέσεις. Η αντίδραση όμως και οι φωνές των γυναικών, τον ανάγκαζε να απομακρύνεται χωρίς να πραγματώνει τα αρρωστημένα του σχέδια. Όλα τα θύματα κατήγγειλαν τις απόπειρες αυτές στις Αστυνομικές Αρχές.

Η περιγραφή του δράστη ήταν ολοκληρωμένη και η Αστυνομία είχε πειστεί ότι ο “δράκος” ήταν ο ίδιος σ΄όλα τα προηγούμενα “παραμύθια” . Αυτό που μόνο έλειπε ήταν μια καταγγελία λίγα μόλις λεπτά μετά την τέλεση της απόπειρας, έτσι ώστε οι αναζητήσεις να ξεκινήσουν αμέσως. Ήταν απολύτως κατανοητό βέβαια το ότι τα θύματα ενημέρωναν την Αστυνομία αρκετά αργότερα, όταν ηρεμούσαν ή όταν επέστρεφαν στα σπίτια τους. Έτσι ο δράτης πάντα είχε χρόνο να διαφύγει. Σύντομα όμως αυτό θα τελειώσει…

Χθες, στις 7 το πρωί επιλέγει ξανά να αναστατώσει την ζωή μια γυναίκας αυτήν την φορά σε ένα πάρκο πίσω από το ΟΑΚΑ. Ένα νέο κακό “παραμύθι” θα εξελιχθεί. Αυτήν την φορά όμως η εξέλιξη είναι διαφορετική : Η γυναίκα-πριγκίπισσα του “παραμυθιού” αντιδρά: επιτίθεται στον “δράκο” καταφέροντας του χτυπήματα και προκαλώντας του αμυχές στο πρόσωπο. Ο “δράκος” υποχωρεί και φεύγει σημαδεμένος. Με την βοήθεια όμως περαστικών η Αστυνομία ενημερώνεται άμεσα αυτήν την φορά.Οι αναζητήσεις ξεκινούν αμέσως και σε αυτές πέρνει μέρος και η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ Αμαρουσιου , οι “ιππότες” του “παραμυθιού”, των παιδικών μας χρόνων. Λίγα λεπτά αργότερα εντοπίζουν τον “δράκο” και τον ακινητοποιούν. Στην κατοχή του μάλιστα ανευρέθη και η επίμαχη μονωτική ταινία.

Όλα τα θύματα κλήθηκαν προς αναγνώριση του δράστη και οι απαντήσεις ήταν για όλες τις περιπτώσεις καταφατική. Το “παραμύθι” έλαβε αίσιο τέλος: ο “δράκος” νικήθηκε, οι πριγκίπισσες θα συνεχίσουν την ζωή τους, ενώ οι “ιππότες” θα είναι εκεί κοντά, ξανά κι ξανά, όποτε παραστεί ανάγκη. Έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Από την σελίδα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο facebook: CitiΖΕΥΣ/ΔΙΑΣ in Action