Φωτιά ΤΩΡΑ στη Νέα Μάκρη: Όλα δείχνουν εμπρησμό – Πολύ κοντά το μέτωπο με τα καμένα του Νέου Βουτζά

Μνήμες από τον φρικτό Ιούλιο του 2018 ξύπνησαν στη Νέα Μάκρη, μετά την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Πέμπτης (5/9) στην περιοχή Λιβίσι.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε στις 02:05 τα ξημερώματα και καίει δασική έκταση, με το πύρινο μέτωπο να εκτίνεται σε απόσταση 1 – 1,5 χιλιόμετρο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΤΗ:

Πρόκειται για την περιοχή δυτικά της μονής του Αγίου Εφραίμ, η οποία είχε αναδασωθεί και αποτελούσε έναν από τους λιγοστούς πνεύμονες πρασίνου της περιοχής.

Το γεγονός ότι η φωτιά ξέσπασε στις 02:05 ενισχύει την άποψη πως πρόκειται για εμπρησμό, ενώ είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως μέσα σε διάστημα 5 λεπτών ξέσπασε και νέο μέτωπο σε απόσταση 500 μέτρων από το πρώτο.

Η μεγάλη πυρκαγιά κινείται παράλληλα με τα καμένα του Νέου Βουτζά ενώ σύμφωνα με τον νέο δήμαρχο Μαραθώνα, τόσο στο Βουτζά όσο και σε άλλες περιοχές χτύπησαν προληπτικά οι καμπάνες ώστε οι πολίτες να είναι σε ετοιμότητα για να εγκαταλείψουν την περιοχή. Για τον ίδιο λόγο έχουν ενημερωθεί ξενοδοχεία της περιοχής αλλά και το Λύριιο ίδρυμα.

Οι δυνάμεις των πυροσβεστικών δυνάμεων ενισχύθηκαν με 98 Πυροσβέστες και 35 οχήματα.

Συγκεκριμένα στο σημείο επιχειρούν:

  • 24 Πυροσβέστες με 12 οχήματα
  • 46 Πυροσβέστες με 23 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ)/
  • Τέσσερις ομάδες πεζοπόρου με 28 πυροσβέστες.
  • Συνδράμουν υδροφόρες της Περιφέρειας και ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, εθελοντικά οχήματα και η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, δεν απειλούνται σπίτια σε κοντινή απόσταση.

Πηγή