Πώς το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έγινε η κορυφαία επιλογή για χιλιάδες νέους από την Ελλάδα

Ποιοτική εκπαίδευση, καινοτομία υψηλής τεχνολογίας και διασύνδεση με τη βιομηχανία και την κοινωνία. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως σε ό,τι αφορά στις σπουδές εν έτει 2019, οι τρεις παραπάνω παράγοντες έχουν τεράστια σημασία για κάθε φοιτητή και όπως αποδεικνύεται, διαδραματίζουν έναν καθοριστικό ρόλο για την τελική του επιλογή.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός πως το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου θεωρείται σήμερα ένα από τα πιο σημαντικά πανεπιστημιακά και ερευνητικά κέντρα της Νότιας Ευρώπης και αποτελεί την κορυφαία επιλογή για χιλιάδες νέους από την Κύπρο και την Ελλάδα. Ξεχωρίζοντας για την ποιότητα των σπουδών που προσφέρει, διαθέτοντας το μοναδικό Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft στην Κύπρο και με τους αποφοίτους του να έρχονται πρώτοι στις προτιμήσεις των εργοδοτών, κάνει τη διαφορά σε ό,τι αφορά στις σπουδές και φυσικά, την επαγγελματική εξέλιξη των νέων στις μέρες μας.

Τα στοιχεία που εντυπωσιάζουν

Γιατί όλο και περισσότεροι νέοι επιλέγουν κάθε χρόνο το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό Ίδρυμα για τις σπουδές τους και πώς έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις των Ελλήνων σπουδαστών που επιλέγουν την Κύπρο για τις πανεπιστημιακές τους σπουδές; Μια «ματιά» στα στοιχεία που ακολουθούν είναι αρκετή για να απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα.

Αρκεί απλώς να αναφέρουμε πως το 82% των αποφοίτων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έχει βρει εργασία στον τομέα του σε διάστημα έξι μηνών από την αποφοίτησή του, καθώς και ότι πρόκειται για το πρώτο πανεπιστήμιο σε Κύπρο και Ελλάδα που αξιολογήθηκε από τον διεθνή οργανισμό αξιολόγησης QS TOP UNIVERSITIES (QS Stars) με τον υψηλότερο δείκτη «Πέντε Αστέρια» στους τομείς της διδασκαλίας, των εγκαταστάσεων, της κοινωνικής ευθύνης, της διεθνοποίησης, της απασχολησιμότητας και της στήριξης των φοιτητών.

Αξίζει ακόμη να υπογραμμίσουμε πως το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου κατάφερε να συμπεριληφθεί στη λίστα των 101+ καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως από τους Times Higher Education University Impact Rankings στους τομείς καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και υποδομών καθώς και ότι η Microsoft το έχει επιλέξει ως εταίρο για την εγκαθίδρυση του μοναδικού Κέντρου Καινοτομίας Microsoft στην Κύπρο.

Το πρώτο πρόγραμμα Οδοντιατρικής στην Κύπρο και η σχολή Νομικής που ξεχωρίζει

Ποιες είναι όμως, οι σχολές που ξεχωρίζουν και φέρονται να εγγυώνται ένα λαμπρό επαγγελματικό μέλλον; Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου λειτουργούν συνολικά πέντε σχολές (Νομικής, Ιατρικής, Θετικών Επιστημών, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Επιστημών της Αγωγής, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών), ενώ η Μονάδα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης που διαθέτει, προσφέρει πλήρως αναγνωρισμένα πτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως Εκπαίδευσης.

Σε κάθε περίπτωση όμως, το ακαδημαϊκό πρόγραμμα Οδοντιατρικής -το πρώτο στην Κύπρο- που προσφέρεται από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελεί σημείο αναφοράς. Και αυτό διότι οι εγκαταστάσεις του τμήματος περιλαμβάνουν εξελιγμένα ηλεκτρονικά μέσα διδασκαλίας και υπερσύγχρονο οδοντιατρικό εξοπλισμό, ενώ οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κλινική άσκηση στην Ιδιόκτητη Οδοντιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου! Αρκεί να τονίσουμε ότι το συγκεκριμένο Πρόγραμμα Οδοντιατρικής διανύει ήδη το δεύτερο έτος και έχει περισσότερους από 80 φοιτητές -μιας και το πτυχίο αναγνωρίζεται διεθνώς -πληρώντας τις προδιαγραφές για την άσκηση της Οδοντιατρικής (General Dental Practitioner) σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ.

Εκτός από το καινοτόμο αυτό Πρόγραμμα Οδοντιατρικής, βέβαια, η Σχολή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου καταφέρνει επίσης να ξεχωρίσει, προσφέροντας πρόγραμμα σπουδών που οδηγούν σε πτυχίο Νομικής Ελληνικού Δικαίου και είναι αναγνωρισμένα τόσο στην Κύπρο όσο και την Ελλάδα -και κατ’ επέκταση στην ΕΕ. Για την ακρίβεια, η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ήταν η πρώτη αυτοτελής Νομική Σχολή στην Κύπρο και η μόνη που προσφέρει αναγνωρισμένο πρόγραμμα Νομικής Ελληνικού Δικαίου εκτός Ελλάδας.

Στη λίστα με τα στοιχεία που κάνουν τη συγκεκριμένη σχολή να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον, περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, το γεγονός πως έχει υπογράψει μνημόνια Συνεργασίας με τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με το Ινστιτούτο Συνταγματικών Ερευνών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ) και με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης καθώς και ότι εξασφαλίζει θέσεις για πρακτική άσκηση των τελειόφοιτων φοιτητών αλλά και των νέων πτυχιούχων σε δικηγορικά γραφεία.

Το σίγουρο είναι πως πέρα από ένα πρωτοποριακό Κέντρο Εκπαίδευσης, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, αποτελεί σήμερα πόλο έλξης για την ευρύτερη νοτιο-ανατολική Μεσόγειο και στους τομείς της Ιατρικής Εκπαίδευσης, με το πρόγραμμα Οδοντιατρικής που προσφέρει να αναμένεται να γίνει σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη Οδοντιατρική. Δίνοντας βάση στις ποιοτικές σπουδές και την ανάπτυξη δεξιοτήτων απασχολησιμότητας, είναι ξεκάθαρο πως παρέχει το συγκριτικό πλεονέκτημα για την άμεση ένταξη των φοιτητών και των αποφοίτων στην αγορά εργασίας, κάτι που είναι άλλωστε και το ζητούμενο στις μέρες μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία εισαγωγής φοιτητών και τα προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.euc.ac.cy ή επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά στο [email protected] ή στο τηλέφωνο 00357-22-713000.


Πηγή