Η πρώτη σχολή vegan μαγειρικής στην Ευρώπη βρίσκεται στην «καρδιά» της Αθήνας

Με τον γαστρονομικό τουρισμό να σημειώνει τεράστια άνοδο τα τελευταία χρόνια και τις τάσεις αναφορικά με τις σύγχρονες foodie εμπειρίες να αφορούν σε περισσότερο wellness εμπειρίες, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι σήμερα, η vegan διατροφή αποτελεί την πρώτη τάση στον κόσμο της γαστρονομίας. Για την ακρίβεια, φαίνεται πως το 2019 ήταν η χρονιά των vegan, τόσο σε ό,τι αφορά στην αυστηρή χορτοφαγία στις ΗΠΑ, όσο και την Ευρώπη.

Πράγματι, τα vegan διατροφικά trends που κάνουν την εμφάνισή τους το ένα μετά το άλλο είναι πολλά και όπως όλα δείχνουν, ήρθαν για μείνουν: Από τα vegan παγωτά μέχρι τον vegan καφέ. Ακόμη περισσότερα όμως, φαίνεται πως είναι τα καταστήματα εστίασης, τα ζαχαροπλαστεία και γενικά, τα καταστήματα υγιεινής διατροφής τα οποία άνοιξαν τις πόρτες τους τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας, δημιουργώντας μία έντονη ζήτηση για επαγγελματική εξειδίκευση πάνω στον τομέα της vegan διατροφής.

Τα καλά νέα για εκείνους που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον τομέα της γαστρονομίας -και δη εκείνον που αφορά συγκεκριμένα στην κορυφαία τάση της χορτοφαγίας- είναι πως η πρώτη σχολή vegan μαγειρικής στην Ευρώπη αποτελεί γεγονός και βρίσκεται στην Ελλάδα.

Οι πρώτοι Έλληνες vegan chef

Πού μπορεί να ανακαλύψει κάποιος την καινοτόμα αυτή σχολή και γιατί έχει προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον; Δημιουργήθηκε από το ΙΕΚ ΣΒΙΕ, βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και από αυτή θα αποφοιτήσουν οι πρώτοι Έλληνες vegan chef.

Περιζήτητο στην αγορά εργασίας και γνωστό για τη ποιότητα των σπουδών που προσφέρει στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και μεταξύ άλλων, για την αποκλειστική συνεργασία του με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, το ΙΕΚ ΣΒΙΕ «αφουγκράστηκε» τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς εργασίας και σε άλλους σημαντικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας. Ως αποτέλεσμα, προχώρησε στην προσθήκη νέων, περιζήτητων ειδικοτήτων στα προγράμματα σπουδών του. Από μαγειρική μέχρι ζαχαροπλαστική και από ξενοδοχειακά, αισθητική, παιδαγωγικά, προπονητική μέχρι οικονομία και διοίκηση.

Η πλέον ξεχωριστή προσθήκη στο πρόγραμμα σπουδών του όμως, φαίνεται πως είναι εκείνη της πρώτης σχολής vegan cooking στη χώρα μας. Λειτουργεί με την υπογραφή του κορυφαίου vegan chef Νίκου Γαϊτάνου, ο οποίος θα μυήσει επαγγελματίες και μη στα μυστικά της αποκλειστικά χορτοφαγικής διατροφής. Και όπως φαίνεται, οι επιλογές για εκείνους που θα επιλέξουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον τομέα της vegan διατροφής σε επίπεδο υψηλής γαστρονομίας και όχι μόνο, είναι πολλές. Διότι εν έτει 2019, ο επαγγελματίας vegan chef μπορεί να εργαστεί σε εστιατόρια, κρουαζιερόπλοια, casinos, νοσοκομεία και άλλους φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας και φυσικά, σε vegan catering με τα οποία συνεργάζεται η ΣΒΙΕ. Την ίδια ώρα δε, έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει το δικό του vegan εστιατόριο ή catering.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως υπάρχουν 1.000 +1 λόγοι για να σπουδάσει κάποιος στο ΙΕΚ ΣΒΙΕ. Από τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του στην «καρδιά» της Αθήνας στα πλήρως εξοπλισμένα εργαστήριά του, τους έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές του, το κρατικό και αναγνωρισμένο από το υπουργείο παιδείας δίπλωμα που προσφέρει (και έχει ισχύ σε Ελλάδα και εξωτερικό), το γεγονός πως είναι η μοναδική σχολή με εγγυημένη επιτυχία στις εξετάσεις πιστοποίησης (93%) και μεταξύ άλλων, το υψηλό ποσοστό επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων του.

Το σίγουρο είναι όμως, πως η πρώτη σχολή vegan μαγειρικής ξεχωρίζει και δίνει μία μοναδική ευκαιρία σε εκείνους που θέλουν να πάνε το θέμα της γαστρονομίας σε άλλο, πιο εξειδικευμένο και wellness επίπεδο και να γίνουν οι επαγγελματίες που ονειρεύονται, επιλέγοντας την κορυφαία Σχολή στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Όπως αποδεικνύεται, άλλωστε, η vegan διατροφή κερδίζει συνεχώς έδαφος σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει ξεφύγει κατά πολύ από τα όρια μιας απλής «τάσης».

Περισσότερες πληροφορίες:

Πλ. Κάνιγγος 15-17, 10677, Αθήνα, 210 32.32.323
Facebook
Instagram
[email protected]


Πηγή