Συνεργασία υπουργείου Παιδείας – Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων συναντήθηκε την Τρίτη (03/09/2019) ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός.

Κατά τη συνάντηση με την υπουργό Νίκη Κεραμέως και την υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη, συζητήθηκε αναλυτικά η συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Ε.Ε.Σ.) σε θέματα που αφορούν στις δράσεις του Τομέα Νεότητας του Οργανισμού.

Ο κ. Αυγερινός ενημέρωσε εκτενώς την κ. Ζαχαράκη, αρμόδια επί του θέματος, για τις ποικίλες δράσεις του Τομέα Νεότητας Ε.Ε.Σ., όπως περιβαλλοντικές δράσεις, εκστρατείες ενημέρωσης, πρόληψης και ευαισθητοποίησης του κοινού, συμμετοχή σε διεθνείς δράσεις κ.α. τονίζοντας τη σημασία ενημέρωσης των παιδιών από μικρή ηλικία για τις έννοιες της εθελοντικής προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη και ο πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Αντώνιος ΑυγερινόςΕ.Ε.Σ.

Η Υφυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εν λόγω δράσεις του Ε.Ε.Σ., τονίζοντας ότι στόχος του Υπουργείου είναι η πολύπλευρη και πολυποίκιλη διαπαιδαγώγηση των μαθητών. Για το λόγο αυτό ζήτησε από τον πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. την άμεση υποβολή σχεδίου υλοποίησης των δράσεων αυτών στη σχολική κοινότητα.

Τέλος, εξέφρασε την εκτίμησή της για το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Στη συνάντηση συμμετείχε και η κ. Ελένη Γιαννοπούλου, Ταμίας του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Σ.

Πηγή