Σεισμός στην ανατολική Κρήτη

Σεισμός τώρα: Με έναν σεισμό μεγέθους 3,9 της Κλίμακας Ρίχτερ, ξύπνησε σήμερα το πρωί η Κρήτη.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 06:30 και είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή, ανατολική της Κρήτης και 56 χλμ νοτιοδυτικά της Κάσου. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος στα 32,2 χλμ, αλλά έγινε αισθητός.

Δεν υπάρχουν ωστόσο αναφορές για ζημιές ή προβλήματα.

Σε Ζάκυνθο και Πάτρα

Να τονίσουμε ότι νωρίτερα τη νύχτα, σημειώθηκε σεισμός και στη Ζάκυνθο, μεγέθους 3,3 Ρίχτερ, χωρίς επίσης να υπάρξουν αναφορές για ζημιές.

Ειδικότερα, ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη προκαταρκτική λύση του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC), σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (3/9) στις 02:22, σε υποθαλάσσια περιοχή του Ιονίου Πελάγους, νότια της Ζακύνθου. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 2χλμ. Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 60χλμ. νοτιοδυτικά της Ζακύνθου σύμφωνα με το EMSC.

Επίσης ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη προκαταρκτική λύση του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC), σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (3/9) στις 06:02, σε υποθαλάσσια περιοχή βόρεια της Πάτρας.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 2χλμ.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 11 χλμ. βόρεια της Πάτρας σύμφωνα με το EMSC.

Πηγή