Χειροπέδες σε επικίνδυνη σπείρα που είχε ρημάξει την Ερμιονίδα

Εξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια Ναυπλίου ένοπλες ληστείες και απόπειρες κλοπών σε σπίτια στην περιοχή της Ερμιονίδας. Γι’ αυτές τις υποθέσεις κατηγορούνται τέσσερις Αλβανοί, δύο 28χρονοι, ένας 32χρονος και ένας 40χρονος, εκ των οποίων ο 32χρονος και ο 40χρονος βρίσκονται, ήδη, έγκλειστοι στις φυλακές Τρικάλων και Χανίων, αντίστοιχα, για παρόμοια αδικήματα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και αξιοποιώντας πληροφορία που είχε η Ασφάλεια Ναυπλίου, εξακριβώθηκε ότι η ομάδα των Αλβανών διέπραξε δύο ένοπλες ληστείες στην περιοχή του δήμου Ερμιονίδας.

Στην πρώτη περίπτωση, τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2015, μπήκαν στο σπίτι ενός ζευγαριού στο χωριό Σωληνάρι Αργολίδας και με την απειλή όπλου τούς ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά. Στη δεύτερη περίπτωση, τα ξημερώματα της 29ης Δεκεμβρίου 2015, μπήκαν σε σπίτι στο Κρανίδι και με την απειλή όπλων λήστεψαν το ζευγάρι που διέμενε, αφαιρώντας χρήματα και χρυσαφικά.

Επίσης, προέκυψε ότι προσπάθησαν να διαρρήξουν και να κλέψουν άλλα δύο σπίτια στο Σωληνάρι και το Κρανίδι, χωρίς, ωστόσο, να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί.

Οι δράστες είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά και χρήματα, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στις 21.670 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.