Οπλοφορία και οπλοκατοχή συνταξιούχων Αστυνομικών – Μην τους αφήνετε απροστάτευτους…

Ξεχνάμε τον συνάδελφο που συνταξιοδοτήθηκε. Δεν μας ενδιαφέρει καν τι θα κάνει στην ζωή του  από εκεί και πέρα .. πως νιώθει , ¨νιώθοντας ¨ εγκαταλειμένος  από την υπηρεσία που του ¨πήρε¨ τα καλύτερα χρόνια της ζωής του , από την υπηρεσία που για χάρη της ξενύχτισε παραπάνω , κινδύνεψε παραπάνω …. αγάπησε περισσότερο , ακόμα και από την οικογένειά του κάποιες φορές .
Νιώθοντας  την ξαφνική αυτή ¨απόρριψη ¨, την βίαιη αυτή ¨ψυχική αποσύνδεση ¨ , απομακρύνεται πικραμένος , δεν ενδιαφέρεται πλέον  να δώσει πληροφορίες ,  να μάθει νέα  ,δεν ενδιαφέρεται για τίποτα και απλά χάνεται , μα μαζί με αυτόν , χάνονται όλα όσα θα μπορούσε να προσφέρει από την νέα του θέση …. Γιατί ;;
Κάποιοι άλλοι όμως δεν ξεχνούν .
Δολοφόνοι , βιαστές , τρομοκράτες, απατεώνες, ψυχικά διαταραγμένα άτομα  , σκληροί εγκληματίες που τέλεσαν αποτρόπαια εγκλήματα και ένα σωρό άλλοι βρίσκονται στην φυλακή , αλλά , καταφέρνουν  (κάποιοι από αυτούς) να ¨δουλεύουν¨ έξω από την φυλακή . Οι περισσότεροι μετά από κάποια χρόνια και παρά τα αποτρόπαια εγκλήματά τους  αποφυλακίζονται. Είναι πλέον γνωστή η ¨ευαισθησία ¨ της δικαιοσύνης και η απόφαση της πολιτείας να υλοποιεί την μεγαλύτερη αποσυμφόρηση των φυλακών της τελευταίας 20ετίας
Αποφυλακίζονται και οι περισσότεροι δεν ξεχνούν τον μάρτυρα αστυνομικό που με την κατάθεσή του , τον ¨έβαλε στην στενή ¨ , δεν ξεχνούν ότι βρέθηκαν στην φυλακή από τις ενέργειες των αστυνομικών του τάδε Τμήματος Ασφαλείας  , δεν ξεχνούν και σε κάποιες φορές θα ήθελαν εκδίκηση … θα προχωρήσουν σε αντίποινα , δεν θα χάσουν την ευκαιρία.
Στο στόχαστρό τους όμως τις περισσότερες φορές , δεν μπαίνει μόνο ο συγκεκριμένος αστυνομικός , μα όλοι οι αστυνομικοί ,συνταξιούχοι και εν ενεργεία , ολόκληρο το αστυνομικό σώμα.
Για όλους αυτούς ο αστυνομικός , είναι πάντα ΑΥΤΟΣ που τους φυλάκισε , είτε  εν ενεργεία , είτε συνταξιούχος.
Πως  θα προστατέψει η πολιτεία  τον συνταξιούχο πλέον αστυνομικό  στις νέες αυτές συνθήκες , στο πρόσωπο του οποίου συνεχίζουν να συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι, ώστε για την ασφάλεια του , αυτού και της οικογένειάς του , να είναι απαραίτητη ( όπως και πρωτύτερα ) η οπλοκατοχή ;
Γιατί απότομα τον αφήνουμε εκτεθειμένο σε θανάσιμο κίνδυνο ;
Του είχαμε εμπιστοσύνη για 35χρόνια στην φύλαξη και χρήση του όπλου του και τώρα όχι ;
Πρότασή μας !
Να μην αφαιρείτε το όπλο στους συνταξιούχους αστυνομικούς για την πρώτη 5αετία της συνταξιοδότησής τους , με επιφύλαξη των διατάξεων που ισχύουν και για τους εν ενεργεία .
Να επιτρέπεται η οπλοφορία και η οπλοκατοχή στους συνταξιούχους αστυνομικούς  έως το 70ο έτος της ηλικίας τους  (εφόσον το επιθυμούν) χωρίς ιδιαίτερες προϋποθέσεις .
Να συμμετάσχουν υποχρεωτικά τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο σε εξάσκηση  που να περιλαμβάνει θέματα λύσης αρμολόγησης του όπλου, γέμισης, απογέμισης, ασφαλούς χρήσης, μεταφοράς και φύλαξης του , σκοποβολής και αυτοπροστασίας… για να μην ξεχνούν και να μην ξεχνούμε, ότι και εμείς θα βρεθούμε στην θέση τους .

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ
[email protected]