Κρήτη: Τέλος στις μπαλωθιές βάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Αν οι καλεσμένοι ρίχνουν μπαλωθιές θα συλλαμβάνεται ο διοργανωτής

Με αυστηρότητα θα εφαρμόζεται η νομοθεσία και στους διοργανωτές των κοινωνικών και άλλων εκδηλώσεων, σε περίπτωση που διαπιστώνεται η ρίψη άσκοπων πυροβολισμών. Αυτό επισημαίνει η διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη μετά τα συνεχόμενα περιστατικά στο νησί, που απασχόλησαν τις αστυνομικές αρχές.

Συγκεκριμένα συνελήφθη χθες Κυριακή, 32χρονος Έλληνας για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και υπόθαλψη εγκληματία στα Χανιά όταν μεταμεσονύκτιες ώρες, κατά τη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης ρίφθηκαν άσκοποι πυροβολισμοί. Από αστυνομικούς πραγματοποιήθηκε έρευνα στο χώρο της εκδήλωσης όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκατοντάδες κάλυκες. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Στο μεταξύ συνελήφθησαν, δύο Έλληνες και στο Ηράκλειο για άσκοπους πυροβολισμούς, (σε περιοχή του δήμου Μινωα Πεδιάδας), ηλικίας 58 και 48 ετών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Κατά τη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις οικίες των δύο συγκεκριμένων ανδρών, ρίφθηκαν άσκοποι πυροβολισμοί και μετά από έλεγχο των αστυνομικών στις οικίες των δύο ανδρών συνελήφθησαν ως διοργανωτές της εκδήλωσης και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.