Φωτιά ΤΩΡΑ στη Λάρισα

άδειες οπλοφορίας

Φωτιά ΤΩΡΑ: Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής (25/080 σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αμυγδαλέα Λάρισας.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έσπευσαν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Ιδιαίτερα υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα

Πολύ υψηλός θα είναι και τη Δευτέρα ο κίνδυνος πυρκαγιάς, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος και συγκεκριμένα κατηγορία κινδύνου 4, πρόκειται για τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα), Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη), καθώς και Βορείου Αιγαίου (Λήμνος).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Πηγή