Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο ληστής των καταστημάτων τυχερών παιχνιδιών (pic)

Συνελήφθη, το πρωί της Παρασκευής (23/08) στον Άλιμο, ένας 39χρονος που φέρεται να έχει διαπράξει τριάντα ληστείες σε καταστήματα τυχερών-ψυχαγωγικών παιγνίων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Η σύλληψη του 39χρονου πραγματοποιήθηκε από ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και με τη συνδρομή αστυνομικών της Άμεσης Δράσης (Ομάδας ΔΙ.ΑΣ), μετά από ένοπλη ληστεία που διέπραξε σε κατάστημα τυχερών-ψυχαγωγικών παιγνίων στην Άνω Γλυφάδα.

Στο αυτοκίνητο του δράστη εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα με τέσσερα φυσίγγια, ένα ειδικό σφυρί θραύσης κρυστάλλων, διάφορα είδη αμφίεσης και το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό (3.030 ευρώ) της ληστείας.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν διάφορα είδη αμφίεσης που χρησιμοποιούσε κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Ο τρόπος δράσης του

Ο 39χρονος δράστης, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, κινούμενος νυκτερινές ώρες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εντόπιζε καταστήματα τυχερών-ψυχαγωγικών παιγνίων και έχοντας μερικώς καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του -φορώντας κουκούλα μπλούζας- έσπαγε τη τζαμαρία της κεντρικής εισόδου των καταστημάτων. Στη συνέχεια έμπαινε στα καταστήματα και με την απειλή πιστολιού, ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους και αφαιρούσε τα χρήματα από το ταμείο. Ο 39χρονος διέφευγε επιβιβαζόμενος σε αυτοκίνητο, στο οποίο σε κάποιες περιπτώσεις τον ανέμενε συνεργός του.

Για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του 39χρονου συνεστήθη ειδική ομάδα από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και μετά από επισταμένες έρευνες και αξιοποίηση των εργαστηριακών ευρημάτων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών επετεύχθη η ταυτοποίηση του.

Η λεία ξεπερνά τα 55.000 ευρώ

Από τις έρευνες των ελληνικών αρχών προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος, από τα μέσα Ιουνίου του τρέχοντος έτους, έχει διαπράξει τριάντα ληστείες σε καταστήματα τυχερών-ψυχαγωγικών παιγνίων και μία κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ενώ η λεία του υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς, ο οποίος και κατά το παρελθόν έχει συλληφθεί για τη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, θα οδηγηθεί σήμερα Σάββατο (24/08) ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων αξιόποινων πράξεων που έχει διαπράξει ο κατηγορούμενος, καθώς και για την ταυτοποίηση των συνεργών του συνεχίζονται.


Πηγή