Φωτιά ΤΩΡΑ: Πύρινος εφιάλτης σε Κέρκυρα, Λέρο, Ασπρόπυργο, Αρκαδία και Ηλεία

23/08/2019 15:25

Επί ποδός βρίσκονται, σήμερα Παρασκευή (23/08), οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής μετά την εκδήλωση πυρκαγιών στην Κέρκυρα, τη Λέρο, τον Ασπρόπυργο, την Αρκαδία και την Ηλεία.

Οι ελληνικές Αρχές ήταν σε ετοιμότητα, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται σήμερα σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους -σύμφωνα έκτακτο δελτίο του meteo.gr- αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών.

Πέντε πυρκαγιές ξέσπασαν το μεσημέρι της Παρασκευής (23/08), σημαίνοντας συναγερμό στις πυροσβεστικές δυνάμεις της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Ίσαρης στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Φωτιά υπάρχει και σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα με 10 πυροσβέστες και 2 ελικόπτερα.

Στον Ασπρόπυργο, πυρκαγιά κατακαίει χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου και άμεσα κινητοποιήθηκαν 23 πυροσβέστες και 11 οχήματα.

Παράλληλα πυρκαγιά ξέσπασε και σε αγροτική έκταση στην περιοχή Κρητικά Κέρκυρας. Στην κατάσβεση συμμετέχουν 21 πυροσβέστες, 9 οχήματα και 3 Πετζετέλ.


Πηγή

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου
( 0 Εγγεγραμμένοι )
X

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου

E-mail : *


ΣΧΟΛΙΑ

Ο παρών ιστότοπος δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια των αναγνωστών

Μπορείτε να εγγραφείτε στην παρακολούθηση των σχολίων και των ανανεώσεων του άρθρου από το σύνδεσμο στο τέλος της ανάρτησης