Εντοπισμός μεγάλης φυτείας κάνναβης σε δασική περιοχή στα Βίλια Αττικής

κουκουλοφόροι ληστές

Εντοπίστηκε, σήμερα 21-8-2019 νωρίς το πρωί, σε δύσβατη δασική περιοχή, στα Βίλια Αττικής, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οργανωμένη φυτεία κάνναβης.

Η αστυνομική επιχείρηση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς άνδρες, ηλικίας 27 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, στο πλαίσιο αξιοποίησης των στοιχείων που συγκέντρωσαν κατά το προανακριτικό τους έργο, εντόπισαν στη δύσβατη δασική περιοχή, οργανωμένη φυτεία κάνναβης, στην οποία οι δράστες καλλιεργούσαν, συνολικά (1.240) δενδρύλλια.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί εντόπισαν στον χώρο της φυτείας ακόμη (420) δενδρύλλια που είχαν περισυλλέγει πρόσφατα καθώς και περισσότερα από 20 κιλά αποξηραμένης κάνναβης.

Η φυτεία εκτείνονταν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, έκτασης περίπου δυο στρεμμάτων, ενώ τα δενδρύλλια κάνναβης ήταν σε πλήρη ανάπτυξη και το ύψος τους έφτανε μέχρι και τα (2,50) μέτρα.

Επίσης, οι καλλιεργητές είχαν εγκαταστήσει, δίπλα από την φυτεία, πρόχειρα παραπήγματα, που τους επέτρεπαν την μακρά παραμονή τους στο χώρο, μια δεξαμενή ποτίσματος χωρητικότητας πέντε τόνων, ενώ διέθεταν ζωικό λίπασμα και ζυγαριά ακριβείας.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες από την εγκληματική τους δράση ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 1.700.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.