Πάργα: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Κορώνη

Φωτιά ΤΩΡΑ:  Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σήμερα (20/8/2019), σε δασική έκταση στην περιοχή Κορώνη στην Πάργα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 23 πυροσβέστες με 10 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 6 πυροσβέστες και 2 pzl.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, από τις 7 το βράδυ της Δευτέρας έως τις 7 το απόγευμα της Τρίτης εκδηλώθηκαν 38 δασικές πυρκαγιές.

Συνολικά επιχείρησαν: 532 πυροσβέστες, 198 οχήματα, 19 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), 3 ελικόπτερα καθώς και 5 PZL. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Για πληροφορίες αναφορικά με την πρόληψη δασικών πυρκαγιών, μπορείτε να ανατρέχετε στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

Πηγή