Πανικός στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων: Καθηλωμένο έμεινε αεροσκάφος – Τι συνέβη

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ο πιλότος του αεροσκάφους της SAS ήταν έτοιμος για απογείωση στα Ιωάννινα με προορισμό την Στοκχόλμη. Χρειάστηκε όμως να καθηλώσει το αεροσκάφος.

Αιτία ένας αιωροπτεριστής ο οποίος την ίδια ώρα πετούσε στον αέρα προς την βόρεια πλευρά του αεροδρομίου και προς την κατεύθυνση της Περιβλέπτου. Η μικρή αυτή περιπέτεια διήρκησε περίπου είκοσι λεπτά ωσότου ο αθλητής προσγειωθεί και αφήσει ελεύθερο τον… ορίζοντα για την απογείωση του αεροσκάφους. Φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο στο αεροδρόμιο και στον πύργο ελέγχου σήμανε συναγερμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Epiruspost από τους υπεύθυνους ενημερώθηκε η αστυνομία προκειμένου να εντοπίσει τον αθλητή ώστε να γίνουν οι ανάλογες υποδείξεις.

Ο αερολιμενάρχης Βασίλης Μητσιμάρης με τον οποίο επικοινώνησε το Epiruspost επιβεβαίωσε το περιστατικό και απεύθυνε έκκληση προς του αθλητής αιωροπτερισμού να είναι πιο προσεκτικοί.

«Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων είναι ουσιαστικά ένας διεθνής αερολιμένας. Γίνονται αρκετές πτήσεις και θα πρέπει να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο. Καλό θα είναι λοιπόν όλοι να γνωρίζουν το πρόγραμμα ώστε να αθλούνται με ασφάλεια αλλά και χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στις πτήσεις. Πρέπει όλοι να υπακούμε σε συγκεκριμένους κανόνες», τόνισε ο κ. Μητσιμάρης.

Παρόμοια περιστατικά δεν έχουν καταγραφεί στην περιοχή. Αλλά καθώς και ο αιωροπτερισμός γνωρίζει άνθιση θα πρέπει να υπάρξει ένας καλύτερος συντονισμός των αθλητικών σωματείων και των αθλητών ώστε να μην συμπίπτουν οι… πτήσεις τους με τις αεροπορικές!

Πηγή