Πόρτο Χέλι: Η αποκαλυπτική μαρτυρία που ρίχνει φως στην τραγωδία

Τι αναφέρει στην κατάθεση του ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας που είδε με τα ίδια του μάτια πώς συνέβη το ναυτικό δυστύχημα στο Πόρτο Χέλι

Ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας του ναυτικού δυστυχήματος που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (10/08) είναι ο άνθρωπος που ενημέρωσε τις Αρχές για τη σύγκρουση του φουσκωτού με τη βάρκα, που είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οι δυο άνδρες και να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση η 60χρονη γυναίκα.

Ο μάρτυρας είναι καπετάνιος σκάφους αναψυχής το οποίο είχε δέσει στον κόλπο του Κάιζερ στο Πόρτο Χέλι το βράδυ της Παρασκευή, όπου σημειώθηκε η ναυτική τραγωδία.

Ο καπετάνιος του σκάφους αναψυχής φέρεται να κατέθεσε στις Λιμενικές Αρχές πως είδε από μακριά να έρχεται ένα σκάφος με μεγάλη ταχύτητα.

«Από την εμπειρία μου θεωρώ πως πήγαινε με περισσότερους από 40 κόμβους. Είδα το άλλο σκάφος να έχει ένα λευκό περίβλητο φανό. Χωρίς να κόψει ταχύτητα έπεσε πάνω του. Κατευθείαν με το βοηθητικό σκάφος πήγα να βοηθήσω. Βρήκα έναν άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του. Τον ανέβασα στο σκάφος και πήγαμε στην προβλήτα», ανέφερε στην κατάθεση του ο αυτόπτης μάρτυρας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open.

Η κατάθεση αυτή σύμφωνα με τις Αρχές είναι πολύ σημαντική καθώς δείχνει ότι το ξύλινο αλιευτικό σκάφος είχε φωτισμό και καταρρίπτει τον ισχυρισμό του 44χρονου χειριστή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, 44χρονος ενδέχεται να μπερδεύτηκε με τα φώτα που είχαν ανάψει το βράδυ στην παραλία τα σπίτια. Δεν κατάλαβε πως το συγκεκριμένο φως που έβλεπε ήταν του αλιευτικού και χωρίς να μειώσει ταχύτητα πέρασε πάνω από τη βάρκα και την διέλυσε.

Τι ισχυρίστηκε ο 44χρονος χειριστής

Την πόρτα του εισαγγελέα πέρασε σήμερα, Δευτέρα (12/08), ο 44χρονος χειριστής του φουσκωτού μετά την προθεσμία που έλαβε.

Ο 44χρονος Γάλλος αφέθηκε ελεύθερος με την ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, με περιοριστικούς όρους την εμφάνιση του κάθε μήνα στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βέλγιο όπου διαμένει και την καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ.

Ο ίδιος στην κατάθεσή του στη Λιμενική Αρχή στο Πόρτο Χέλι, η οποία επιλήφθηκε του συμβάντος, φέρεται να υποστήριξε ότι κατά την πορεία του ταχύπλοου δεν αντιλήφθηκε το μικρό αλιευτικό που πιθανόν δεν είχε επαρκή φωτισμό.

Ανέφερε επίσης ότι μετά το συμβάν, δεν εξαφανίστηκε, αλλά προσπάθησε να βοηθήσει προκειμένου να περισυλλεγούν τα άτομα που είχαν πέσει στη θάλασσα από τη μικρή λέμβο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ο ίδιος και να βγει στη ξηρά προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες αλλά και να επικοινωνήσει με το συνήγορό του.

Οι Αρχές αναμένουν πλέον την ανάλυση του ηλεκτρονικού καταγραφέα του φουσκωτού και τεχνικά χαρακτηριστικά του σκάφους από την κατασκευάστρια εταιρεία.


Πηγή