Ζήτησε και πήρε προθεσμία ο 44χρονος Γάλλος χειριστής του ταχύπλοου που σκότωσε δυο ψαράδες (vid, pics)

Ο 44χρονος Γάλλος χειριστής του ταχύπλοου που συγκρούστηκε το βράδυ της Παρασκευής με μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θυνί Αργολίδας, κοντά στην Κοιλάδα Ερμιονίδας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες και να τραυματιστεί σοβαρά μία γυναίκα, οδηγήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην εισαγγελία Ναυπλίου

Ο 44χρονος άνδρας, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, υποστηρίζει πως δεν διέφυγε μετά το δυστύχημα ενώ όπως επεσήμανε έμεινε στο σημείο της τραγωδίας και βοήθησε να εντοπιστεί το πτώμα ενός εκ των ανδρών που έχασαν τη ζωή τους.

«Δεν διέφυγα μετά το δυστύχημα, αλλά βοήθησα, προκειμένου να εντοπιστεί η μία σορός» δηλώνει χαρακτηριστικά μέσω του δικηγόρου του ο 44χρονος Γάλλος και προσθέτει: «Έπεσα στη θάλασσα πολλές φορές, για να εντοπίσω και τα υπόλοιπα άτομα, που είχαν χτυπηθεί. Δεν παρουσιάστηκα άμεσα στις λιμενικές αρχές γιατί τραυματίστηκα και μόλις έφτασα στην ακτή, πήγα να μου παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες».

Ο ίδιος στην κατάθεσή του στη λιμενική αρχή στο Πόρτο Χέλι, όπου επιλήφθηκε του συμβάντος, φέρεται να υποστήριξε ότι κατά την πορεία του ταχύπλοου δεν αντιλήφθηκε το μικρό αλιευτικό που πιθανόν δεν είχε επαρκή φωτισμό.

Ο χειριστής αφού του απαγγελθούν οι κατηγορίες που τον βαραίνουν από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου θα εμφανιστεί στην ανακρίτρια για να ζητήσει προθεσμία ώστε να προετοιμάσει την απολογία του.



Τα αποτελέσματα της αιματοληψίας στην οποία έχει υποβληθεί, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ, αναμένονται τη Δευτέρα.

Ο χειριστής του ταχύπλοου στο οποίο επέβαιναν δέκα Γάλλοι τουρίστες, (δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά) παρουσιάστηκε το πρωί του Σαββάτου αυτοβούλως και με τον συνήγορό του στο Λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι.

Οι Γάλλοι υπήκοοι που επέβαιναν στο σκάφος ολοκλήρωσαν τις καταθέσεις τους στο λιμεναρχείο και αργά το μεσημέρι του Σαββάτου αποχώρησαν.

Η γυναίκα η οποία τραυματίστηκε κατά τη σύγκρουση των δύο σκαφών κοντά στο Πόρτο Χέλι συνεχίζει να νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και να δίνει μάχη για τη ζωή της.

ΠΗΓΗ: argolikeseidhseis.gr