Μαγνησία: Συγκλονίζει ο εφοριακός που ξυλοκοπήθηκε από ιδιοκτήτη πιτσαρίας

Για την επίθεση που δέχτηκε την Παρασκευή από ιδιοκτήτη ταβέρνας στη Μαγνησία μίλησε ο ελεγκτής της ΑΑΔΕ, που υπέστη κάταγμα στο χέρι από τα χτυπήματα.

Σε συνομιλία που είχε με τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, ο οποίος τον επισκέφτηκε στο νοσοκομείο, ο ελεγκτής δήλωσε ότι την ώρα που έγραφε το πρόστιμο ύψους 250 ευρώ για τις τρεις αποδείξεις που δεν είχαν εκδοθεί δέχτηκε επίθεση από πίσω.

Μετά το πρώτο χτύπημα άκουσε ότι κάποιοι προσπαθούσαν να σταματήσουν τον καταστηματάρχη, ο οποίος όμως τον χτύπησε ξανά, με δύναμη στο ίδιο σημείο.

Ο επιχειρηματίας επιχείρησε χωρίς επιτυχία να γρονθοκοπήσει τον εφοριακό και να επιτεθεί με καρέκλα στην συνάδελφο του που τον συνόδευε.

«Ακούω μια γυναικεία φωνή που μπορεί να ήταν ή της κοπέλας ή της μητέρας της ‘Τώρα μας γράφετε; Θα μας γράψετε;’ Λέω ναι θα σας γράψουμε. ‘Για ποιο λόγο;’ Για αυτές τις 3 αποδείξεις που δεν εκδώσατε. Εκείνη λοιπόν την στιγμή δεν πρόλαβα να τελειώσω τη φράση μου όπως κάθομαι στη καρέκλα και γράφω ακούω μια ένταση φωνή και δέχομαι το πρώτο χτύπημα», αναφέρει ο εφοριακός.

«Μέσα σε ένα, ενάμισι λεπτό έγιναν όλα. Προσπαθούν να τον αποτρέψουν, τους ξεφεύγει και με χτυπάει με τον ίδιο τρόπο, την ίδια δύναμη στο ίδιο σημείο. Και μάλλον τη δεύτερη φορά έγινε η ζημιά. Πολύ μεγάλη δύναμη σε σημείο που με παραξένευε. Ήταν μια σκληρή δύναμη, σαν να με χτύπησε σκληρό αντικείμενο. Δεν μπορώ να πω κατηγορηματικά ότι κρατούσε κάτι».

Ο δράστης διέφυγε για αποφύγει το αυτόφωρο και παραμένει άφαντος.

Ο κ. Πιτσιλής κατέστησε σαφές ότι τέτοιες βιαιοπραγίες δεν θα γίνουν ανεκτές και θα τιμωρηθούν, δίχως να σταματήσουν την δράση της ΑΑΔΕ. «Έστω και μια επίθεση στελεχών μας είναι μια παραπάνω από αυτές που μπορούμε να ανεχθούμε. Αυταπατάται όποιος νομίζει ότι με τη βία θα προσπαθήσει να αποθαρρύνει τα στελέχη μας από το να ασκήσουν τα καθήκοντα τους».

Τα κρούσματα επιθέσεων κατά των φοροελεγκτών πληθαίνουν για αυτό και το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση που θα αυστηροποιεί τις ποινές παρακώλυσης των δημοσίων υπαλλήλων από την άσκηση των καθηκόντων τους.

Πηγή