Συναγερμός σε όλη την Ελλάδα: Ξέσπασαν 59 φωτιές σε ένα 24ωρο – Κάηκαν Ελαφόνησος και Μαραθώνας

Σε επιφυλακή βρισκόταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία το Σάββατο, καθώς υπήρχε ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη χώρα μας.

59 πυρκαγιές κλήθηκε να αντιμετωπίσει μέσα σε ένα 24ωρο η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στην πιο δύσκολη ημέρα του καλοκαιριού – έως τώρα, καθώς σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η Κυριακή θα είναι ακόμα πιο δύσκολη – λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των πολύ ισχυρών ανέμων, εκδηλώθηκαν 59 δασικές πυρκαγιές στις οποίες επιχείρησαν συνολικά 459 πυροσβεστες, 204 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα και 7 Pezedel.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής τις δυνάμεις συνέδραμαν 16 υδροφόρες των περιφερειών και των ΟΤΑ εθελοντικά οχήματα ενώ αυτό που επισημαίνεται είναι ότι στην πλειοψηφία τους οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο, πριν δηλαδή πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Οι σημαντικότερες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν και βρίσκονται σε ύφεση είναι στην Ελαφόνησο, όπου επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα και στον Μαραθώνα όπου στις προσπάθειες κατάσβεσης πήραν μέρος 146 πυροσβέστες με 47 οχήματα, 3 ομάδες μηχανοκίνητες, 6 ομάδες πεζοπόρες, 7 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Δύο μέτωπα σε Μαραθώνα και Ζούμπερι

Σε ύφεση είναι οι δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι σε Μαραθώνα και Ζούμπερι.

Και οι δύο έχουν οριοθετηθεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, γεγονός που καθιστά πιο εύκολο το έργο της κατάσβεσης. Στην περιοχή, ωστόσο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις, μέχρι να τεθούν υπό πλήρη έλεγχο.