Τραγικός ο απολογισμός των τροχαίων στην Κρήτη: 3 νεκροί σε 48 ώρες

Καθημερινές τραγωδίες «γράφονται» με αίμαι στην άσφαλτο της Κρήτης. Από τις αρχές του 2019 το νησί μετρά 45 νεκρούς από τροχαία δυστυχήματα.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως μέσα σε μόλις 48 ώρες, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, έπειτα από την εμπλοκή τους σε τροχαία.

Λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης (7/8), ένας άνδρας 19 ετών, στη Λεωφόρο 62 Μαρτύρων Ηρακλείου και στην κατεύθυνση από Γάζι προς Ηράκλειο, έχασε τον έλεγχο της μηχανής που οδηγούσε, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κράσπεδο της νησίδας και να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ένα τέταρτο μετά τις 6 το πρωί της Πέμπτης (8/8), στην εθνική οδό και ειδικότερα στο ύψος των Αγίων Πάντων του Βάμου Χανίων, ένα τζιπ συγκρούστηκε με φορτηγό ψυγείο, με αποτέλεσμα μια 20χρονη γυναίκα να σκοτωθεί και 5 ακόμη άτομα να τραυματιστούν. Μάλιστα, οι εικόνες του συγκεκριμένου τροχαίου προκαλούν σοκ, αφού το μοιραίο τζιπ, στο οποίο επέβαινε η νεαρή γυναίκα – και 4 ακόμη άνδρες – καταστράφηκε ολοσχερώς.

Ενώ, χτες, Πέμπτη (8/8), και αφότου έδωσε την πιο δύσκολη «μάχη» της ζωής του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, την τελευταία του πνοή άφησε ακόμη ένας 19χρονος άνδρας, θύμα τροχαίου δυστυχήματος. Ο νεαρός νοσηλευόταν για 17 ημέρες στη ΜΕΘ, μετά το τροχαίο δυστύχημα που συνέβη το βράδυ της 22ας Ιουλίου, επί της Οδού Κισσάμου στα Χανιά, όταν η μηχανή στην οποία επέβαινε ο 19χρονος μαζί με έναν 18χρονο συγκρούστηκε με αγροτικό αυτοκίνητο. Αποτέλεσμα του τροχαίου ήταν να εκπνεύσει, λίγες ώρες αργότερα, ο 18χρονος, ενώ, τελικά, την τελευταία του πνοή άφησε και ο 19χρονος.

Ρέθυμνο: Με κάμερες επιχειρεί ο δήμος να μειώσει τις παραβάσεις στην παλιά πόλη

Οι τρόποι αντιμετώπισης της παραβίασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στην παλιά πόλη Ρεθύμνου και οι παράμετροι ενεργοποίησης τους συστήματος παρακολούθησης και ελέγχου (κάμερες) εξετάστηκαν σε ευρεία σύσκεψη που είχε σήμερα ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης με τα στελέχη της τοπικής αστυνομίας και τροχαίας.

Ο δήμαρχος διερεύνησε το νομικό πλαίσιο και σύντομα θα αρθούν τεχνικές και γραφειοκρατικές δυσχέρειες προκειμένου όπως ενημέρωσε, να τεθεί σε λειτουργία το σύστημα, το οποίο είναι αρτιότατο τεχνικά, ελεγμένο επιστημονικά, πιστοποιημένο και καταγράφει με απόλυτη ευκρίνεια το όχημα (και όχι το πρόσωπο του οδηγού), που προβαίνει σε παράβαση στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Όπως επισημαίνει η δημοτική αρχή, οι πολίτες θα ενημερωθούν εγκαίρως για την ενεργοποίηση του συστήματος παρακολούθησης παραβάσεων του ΚΟΚ στην παλαιά πόλη η οποία αναμένεται να ξεκινήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Με πληροφορίες από neakriti.gr και Αθηναϊκό / Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Πηγή