Ικαρία: Αυτή είναι η αιτία θανάτου της αστροφυσικού – Το πόρισμα του ιατροδικαστή

άδειες οπλοφορίας

Aπό πτώση επήλθε ο θάνατος της 34χρονης αστροφυσικού στην Ικαρία, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.

Ο ιατροδικαστής που βρέθηκε επί τόπου και εξέτασε τη σορό της άτυχης κοπέλας και το σημείο απεφάνθη η 34χρονη έπεσε από μεγάλο ύψος με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

«Μετά την αυτοψία του χώρου όλη η κατάσταση συνάδει με πτώση από ύψος», δήλωσε αρχικά ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης και πρόσθεσε ότι η σορός της Νάταλι Κρίστοφερ θα μεταφερθεί σήμερα, Παρασκευή, στην Αθήνα για νεκροψία-νεκροτομή.

«Δεν υπάρχουν δορυφορικές κηλίδες. Υπάρχει μία πρωτογενής κηλίδα κάτω από το κεφάλι του θύματος. Και τα άλλα στοιχεία που έχουμε συλλέξει συνάδουν ότι επήλθε ακαριαίος θάνατος από πτώση από μεγάλος ύψος», πρόσθεσε.

Ικαρία: Συγκλονίζουν οι διασώστες – «Έτσι βρήκαμε νεκρή την αστροφυσικό»

Για τις πρώτες στιγμές που εντόπισαν το πτώμα της άτυχης 35χρονης μίλησαν στο SigmaLive δύο διασώστες.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της επίλεκτης ομάδας ειδικών αποστολών, Μιχάλης Χριστοδούλου, επιβεβαίωσε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η αυτοψία από το ειδικό κλιμάκιο και τον ιατροδικαστή. Εξήγησε ότι μέλος της δικής του ομάδας είχε εντοπίσει το πτώμα της άτυχης Νάταλι Κρίστοφερ, ενώ είχαν περάσει τρεις φορές από το συγκεκριμένο σημείο. Όσον αφορά στις πρώτες στιγμές εντοπισμού της 34χρονης, εξήγησε ότι φαινόταν να είχε πέσει από ύψος 3-4 μέτρων ενώ πάνω στο πτώμα της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε μία πέτρα μεσαίου μεγέθους.

Επίσης, ο εθελοντής πυροσβέστης, Κώστας Μαρακάκης, δήλωσε ότι πήρε κλήση μέσω ασυρμάτου ότι εντοπίστηκε άνθρωπος, ο οποίος δεν βρισκόταν στη ζωή. Αμέσως, ειδοποίησαν τις Αρχές, ενώ απέκλεισαν τον χώρο μαζί με τον Μιχάλη Χριστοδούλου. Συμπλήρωσε ότι αναμένουν τον ιατροδικαστή να εκδώσει το πόρισμα του.

Η εξέταση του πτώματος, του υψώματος και της θέσης των πεσμένων βράχων θα καταδείξει εάν ευσταθεί η εκτίμηση πως ο άτυχη κοπέλα σκοτώθηκε λόγω δυστυχήματος.

Πηγή