Viral έγινε το… μπλε νερό από βρύση στη Θεσσαλονίκη – Όλη η αλήθεια

Μια τρύπα στο δίκτυο του ηλιακού θερμοσίφωνα ήταν η αιτία που το νερό σε κατάστημα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης έγινε μπλε. Και αυτό γιατί προκλήθηκε διαρροή του αντιψυκτικού υγρού! 

Το μυστήριο έλυσε o Γιώργος Αρχοντόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων της ΕΥΑΘ. Όπως αποκάλυψε η ΕΥΑΘ δεν έστελνε καν νερό εκείνη την ώρα στη συγκεκριμένη περιοχή οπότε σε καμία περίπτωση αυτό που φαινόταν στο βίντεο δεν ήταν από το δίκτυο ύδρευσης.

«Ο ηλιακός του θερμοσίφωνας, που περιβάλλεται από ένα στρώμα μπλε υγρού (για να μην παγώνει τον χειμώνα), είχε κάποια διαρροή. Όταν η πίεση στο δίκτυο του ηλιακού είναι καλή, το νερό δεν εισρέει στο εσωτερικό του θερμοσίφωνα. Τώρα όμως επειδή άδειασε το δίκτυο της ΕΥΑΘ, έπεσε η πίεση στο εσωτερικό του θερμοσίφωνα και λόγω της διαρροής που είχε ο άνθρωπος στον ηλιακό του, έγινε αναρρόφηση του μπλε υγρού και στη συνέχεια το κατέβασε στο σωλήνα του ζεστού νερού» εξήγησε στο Grtimes.

Η διακοπή νερού ήταν αναπόφευκτη, ελέω του σοβαρού προβλήματος που εμφανίστηκε στη διώρυγα προσαγωγής του Αλιάκμονα προς την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης και το οποίο επηρεάζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νερού που εισέρχεται στην εγκατάσταση.

Όταν ο καταστηματάρχης κατάλαβε την γκάφα του κατέβασε και σχετικό βίντεο που λίγη ώρα νωρίτερα είχε ανεβάσει και στο οποίο φαινόταν το γαλάζιο υγρό που έτρεχε από την βρύση του.

«Στον Εύοσμο δεν στέλναμε νερό. Αφότου του εξηγήσαμε τι ακριβώς συνέβη, ο ίδιος προς τιμήν του, κατέβασε το βίντεο και ζήτησε συγγνώμη» σημειώνει ο κ. Αρχοντόπουλος.

Πηγή