Ψηφίστηκε η τροπολογία για το Ελληνικό, ανοίγει ο δρόμος για τα έργα

Όρους για το ύψος των ουρανοξυστών στο Ελληνικό θέτει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Ανάπτυξης  στα πλαίσια του φορολογικού νομοσχεδίου και υπερψηφίστηκε το απόγευμα της Τρίτης (30/7). 

Συγκεκριμένα η τροπολογία προβλέπει την απαγόρευση κατασκευής κτιρίων και εγκαταστάσεων των οποίων το ύψος υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο από τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό, εντός ζώνης 100 μέτρων από τα όρια του ακινήτου του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού.

Στο κείμενο διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη διάταξη «δεν εφαρμόζεται: α) ως προς το τμήμα του ακινήτου του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού που έχει πρόσωπο επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης και επί της λεωφόρου Ποσειδώνος και β) ως προς τμήματα υψηλών κτιρίων και εγκαταστάσεων, εφόσον το ύψος αυτών δεν υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος ανά ζώνη ανάπτυξης ή περιοχή προς πολεοδόμηση».

Όπως σημειώνεται στη σχετική αιτιολογική έκθεση, που συνυπογράφουν οι υπουργοί Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κύριοι Αδ. Γεωργιάδης και Κ. Χατζηδάκης αντίστοιχα, η τροπολογία κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να αποσαφηνιστούν σημεία της ρύθμισης του ν.4062/2012, ως προς το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά και να ολοκληρωθεί με ταχύτητα και σεβασμό στο οικιστικό περιβάλλον η συγκεκριμένη επένδυση.

«Δεν αποτελεί τροποποίηση ούτε της σύμβασης για την Επένδυση του Ελληνικού ούτε του νόμου 2012 σχετικά με τον καθορισμό των όρων δόμησης, παρά μόνο ερμηνεία για το τι ορίζεται υψηλό κτίριο. Η τροπολογία αφορά ουσιαστικά τους ουρανοξύστες που θα γίνουν στο Καζίνο του Ελληνικού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης στη Βουλή.

Πηγή