Υπόθεση Novartis: Απορρίφθηκε αίτημα Αγγελή – Δεν εξαιρείται της έρευνας ο Δασούλας

Απορρίφθηκε με απόφαση του Αρείου Πάγου το αίτημα εξαίρεσης που είχε υποβάλει ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Ιωάννης Αγγελής κατά του αρχαιότερου στην επετηρίδα συναδέλφου του Δημήτρη Δασούλα και της τέως εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου. Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε το εν λόγω αίτημα ως απαράδεκτο.

Ωστόσο, η έρευνα για τις καταγγελίες του Ιωάννη Αγγελή περί μεθοδεύσεων στην υπόθεση της Novartis, όπως έγινε γνωστό, από την περασμένη εβδομάδα, ανατέθηκε σε δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου τους κ.κ. Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη.

Οι δύο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί θα εξετάσουν τις καταγγελίες – αναφορές του συναδέλφου τους σχετικά με την υπόθεση της Novartis καθώς και τις μηνύσεις που είχαν καταθέσει τρία πολιτικά πρόσωπα – Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Δημήτρης Αβραμόπουλος– που αφορούν σε χειρισμούς της ίδιας υπόθεσης εκ μέρους της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως σε ό,τι αφορά το σκέλος των αναφορών που έχουν κατατεθεί εκ μέρος της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και στρέφονται κατά του πρώην επόπτη τους, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, ο σχετικός φάκελος έχει διαβιβασθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη διενέργεια έρευνας.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και οι επόμενες κινήσεις εκ μέρος της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη σε σχέση με τους ανοιχτούς φακέλους που εκκρεμούν για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο.


Πηγή