Μπαράζ συλλήψεων στη Κρήτη για παράνομη κατοχή κροτίδων – Μια 42χρονη στα Χανιά και ένας 26χρονος στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Στη σύλληψη μιας 42χρονης για παραβάσεις της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων προχώρησε σήμερα η αστυνομία στα Χανιά.

Αστυνομικοί έκαναν έρευνα το πρωί στο σπίτι της 42χρόνης όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, πενήντα τρεις χιλιάδες επτακόσια σαράντα εννέα (53.749) είδη πυροτεχνίας διαφόρων τύπων. Συγκεκριμένα βρέθηκαν:

Είκοσι εννέα χιλιάδες τριακόσιες σαράντα κροτίδες, τετρακόσια είκοσι τέσσερα βεγγαλικά, είκοσι ρουκέτες, χίλια τριακόσια δύο πυροτεχνήματα, χίλια διακόσια δεκατέσσερα καπνογόνα και είκοσι μία χιλιάδες τετρακόσια σαράντα εννέα παιδικά αθύρματα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Παράλληλα, στα χέρια της ΕΛΑΣ έπεσε και ένας 26χρονος συνελήφθη σήμερα για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων, στο Ηράκλειο καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 27.046 κροτίδες.

Η σύλληψή του έγινε το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου όταν σε έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 26χρονος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 26.650 κροτίδες. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον 2.046 κροτίδες.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.