Φωτιά ΤΩΡΑ στο Ηράκλειο Κρήτης

Με το… καλημέρα ξέσπασε μία ακόμη φωτιά στο Ηράκλειο.

Ο συναγερμός στην πυροσβεστική αυτήν την φορά αφορούσε σε πύρινο μέτωπο στην περιοχή Γέννα του δήμου Γόρτυνας.

Μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής στο σημείο με 16 άνδρες, 8 οχήματα και 2 αξιωματικούς.

Το έργο της κατάσβεσης αν και δυσχέραιναν κατά πολύ οι άνεμοι στην περιοχή, η κινητοποίηση ήταν άμεση και πολύ σύντομα τέθηκε υπό έλεγχο με τον πρώτο απολογισμό να κάνει λόγο για καταστροφή 3 στρεμμάτων γεωργικής έκτασης.

Ο Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης κ . Λαγουδάκης, μιλώντας στο neakriti.gr, έκανε λόγο για ανευθυνότητα που παρατηρείται από πολίτες αυτές τις ημέρες , οι οποίοι αν και υπάρχουν συνεχείς προειδοποιήσεις για μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς στην Κρήτη, αυτές τις μέρες, εντούτοις , αυτοί συνεχίζουν να προχωρούν σε αδικαιολόγητες ενέργειες που έχουν ως τελικό αποτέλεσμα να εκδηλώνονται πυρκαγιές από την μία στιγμή στην άλλη.

Πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι η φωτιά ξέσπασε σε σχετικά κοντινή απόσταση από εκείνη που είχε ξεσπάσει το πρωί της Τετάρτης, κοντά στο χωριό της Αγίας Βαρβάρος.

Η χθεσινή φωτιά έκαψε 2 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και για 9 ώρες μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής παρέμενε στο σημείο.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Πέμπτη στην Κρήτη

Για άλλη μία φορά, η Κρήτη βρίσκεται στη λίστα με τις περιοχές της Ελλάδας που κινδυνεύουν σήμερα, Πέμπτη, να αντιμετωπίσουν πυρκαγιά.

Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ισχύει για την Πέμπτη 25 Ιουλίου, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για τα εξής μέρη της Ελλάδας:

Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Κρήτη, Κύθηρα και Λακωνία.

Γι’ αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό εμείς, σαν πολίτες, να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουμε ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο κατά την αντιπυρική περίοδο (έως 31 Οκτωβρίου).

Η χθεσινή φωτιά που έκαψε 2 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και για 9 ώρες μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής παρέμενε στο σημείο.

Πηγή: neakriti.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΩΤΙΕΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ