«Ραγίζει καρδιές» το αντίο της μητέρας της αδικοχαμένης βιολόγου

Σοκ προκαλεί η δολοφονία της αδικοχαμένης Suzanne Eaton στην Κρήτη – Συνεχίζει να απασχολεί τα διεθνή ΜΜΕ.

Συγκλονισμένη παραμένει η παγκόσμια κοινή γνώμη, σχετικά με τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton στα Χανιά.

Δημόσια «συγγνώμη» από την οικογένεια της Σούζαν Ίτον ζήτησε ο πατέρας του καθ’ ομολογία δολοφόνου της 64χρονης Αμερικανίδας βιολόγου.

Η μητέρα, ο σύζυγος και ο γιος της άτυχης βιολόγου, προσπαθούν να βρουν τη δύναμη για να συνεχίσουν. Η αδικοχαμένη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή χωρίς να έχει προλάβει να αποχαιρετήσει κανέναν. Οι δικοί της άνθρωποι κάνουν λόγο για έναν υπέροχο άνθρωπο και μία σπουδαία επιστήμονα.

Αυτό επιβεβαιώνει και η επαγγελματική πορεία της, αφού της είχε απονεμηθεί το βραβείο WICB Junior and Senior Awards το 2006, για τη συμμετοχή των γυναικών στην Κυτταρική Βιολογία.

«Ραγίζει καρδιές» η μητέρα 60χρονης: «Η Suzanne Eaton κατάφερε πολλά»

Συγκλονίζει ο αποχαιρετισμός από τη μητέρα της, Γκλίντα που περιγράφει πως η Suzanne Eaton ήρθε στον κόσμο παραμονές Χριστουγέννων του 1959. Ήταν το δώρο της για τα Χριστούγεννα καθώς η άτυχη βιολόγος ήταν γεννημένη στις 23 Δεκεμβρίου.

Η Σούζαν γράφει η μητέρα της, «είχε ασίγαστο ενδιαφέρον για τα πάντα γύρω της, αγαπούσε τα βιβλία και τη μουσικά, συνδύαζε τη ζωηρή φαντασία με μια ήρεμη, στοχαστική, σταθερή προσωπικότητα. Η Suzanne Eaton κατάφερε πολλά. Ήταν ακούραστη κηπουρός, είχε μαύρη ζώνη στο τάε κβο ντο, ήταν αφοσιωμένη σύζυγος και μητέρα και ταυτόχρονα προσέφερε πολλά στην επιστήμη της, τη βιολογία».

Κατέρρευσε ο σύζυγός της Βιολόγου

Ο σύζυγός της, Τόνι Χάιμαν κατέρρευσε όταν ενημερώθηκε από την ελληνική Αστυνομία ότι ο δράστης συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του και πως η άτυχη βιολόγος πριν αφήσει την τελευταία της πνοή είχε βιαστεί.

Χαρακτηριστικό είναι ότι έδωσε το τηλέφωνο στην αδελφή της Σούζαν Ίτον αρνούμενος να ακούσει και να δεχθεί ότι η γυναίκα του, η μητέρα των παιδιών του είχε αυτό το μαρτυρικό τέλος.

Συγκλονίζει το αποχαιρετιστήριο γράμμα του γιου της «Καμία δεν μπορούσε να ξεπεράσει τη δική μου μητέρα»

Ο γιος της 60χρονης Βιολόγου γράφει μεταξύ άλλων στο αποχαιρετιστήριο σημείωμα του για τη δολοφονημένη: «Η μητέρα μου ήταν μια αξιοθαύμαστη γυναίκα. Κατάφερε να ζήσει μια ζωή με λίγες απογοητεύσεις, εξισορροπώντας την προσωπική της ζωή με την καριέρα της. Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο καλά είχε επιτύχει αυτή την ισορροπία, όταν άλλες μητέρες γύρω μου ασχολούνταν αποκλειστικά με τη φροντίδα των παιδιών τους, αλλά καμιά δεν μπορούσε να ξεπεράσει τη δική μου μητέρα» και συνεχίζει «Υποστηρικτική και ενθαρρυντική, υποστήριξε οτιδήποτε έβλεπε το παιδικό μου μυαλό και αυτή η περιέργεια μου έχει κολλήσει μέχρι σήμερα. Καθώς μεγάλωνα, η λαμπρότητά της ως επιστήμονας άρχισε να με γεμίζει».

Πηγή