Δολοφονία βιολόγου: Στη φυλακή ο 27χρονος – «Είχα πειράξει κι άλλα κορίτσια»

Στις φυλακές Τριπόλεως οδηγήθηκε μετά την απολογία του ο 27χρονος άνδρας που ομολόγησε τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου στην Κρήτη.

Την ίδια ώρα, νέες πληροφορίες αναφορικά με το παρελθόν του καθ’ ομολογίαν δράστη, τα στοιχεία του οποίου δημοσιεύτηκαν με εντολή εισαγγελέα, δίνει ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπεράσπισή του, Παντελής Ζέλιος. «Έχω διαβάσει στα ΜΜΕ για μία συγκεκριμένη καταγγελία που έκανε μία γυναίκα η οποία δήλωσε πως ο 27χρονος την χτύπησε με το αυτοκίνητό του στο Γεράνι και την τραυμάτισε», δηλώνει ο δικηγόρος στο cretapost.gr.

Και συμπληρώνει: «Υπάρχουν όμως κάποια σκοτεινά σημεία ως προς τις καταγγελίες. Κατ’ αρχάς εγώ προσωπικά δεν έχω δει καμία επίσημη καταγγελία. Αν υπήρχε θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στην δικογραφία για την δολοφονία της Ήτον ως σχετικό έγγραφο». Ο κ. Ζέλιος αναρωτιέται γιατί εφόσον υπάρχουν ανάλογες καταγγελίες, οι Aρχές γιατί δεν έκαναν κάτι όλο αυτό το διάστημα.

Πάντως, ο δικηγόρος του 27χρονου καθ’ ομολογία δολοφόνου της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ήτον δεν διαψεύδει τα όσα έχουν διαρρεύσει για το παρελθόν του πελάτη του. «Φυσικά κάτι απ’ όλα αυτά που έχουν δημοσιευθεί στα ΜΜΕ θα ισχύει γιατί και ο ίδιος ο εντολέας μου παραδέχεται ότι κατά το παρελθόν έχει πειράξει κάποια κορίτσια. Σίγουρα θα υπάρχει κάποια βάση αλλά δεν ξέρω αν θα είναι στη διάσταση που περιγράφουν τα ΜΜΕ», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναμένονται μία σειρά άλλων αποτελεσμάτων από εργαστηριακές κυρίως εξετάσεις για να συμπληρωθεί η δικογραφία.

«Το αυτοκίνητο βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εξετάζεται για τυχόν επιπλέον στοιχεία. Παράλληλα, περιμένουμε την αναλυτική ιατροδικαστική εξέταση, γιατί χθες αυτό που μας ήρθε ήταν μία περίληψη της μίας σελίδας. Επίσης αναμένονται τα εργαστηριακά αποτελέσματα με το γενετικό υλικό, τα οποία εικάζουμε ότι θα έχουν βγει μέσα σ’ ένα μήνα», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Ζέλιος.

Τέλος, ο κ. Ζέλιος επανέλαβε πως άμεσα θα πραγματοποιηθεί και η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

«Έχουμε ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και περιμένουμε ότι θα γίνει άμεσα για να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το δικαστήριο», τόνισε ο κ. Ζέλιος ο οποίος εκτίμησε ότι – εξαιτίας της δημοσιότητας που έχει πάρει η υπόθεση – το δικαστήριο «θα προσδιοριστεί πολύ πιο σύντομα και δεν θα φτάσει το 18μηνο, αρκεί βέβαια να έχει κλείσει ο φάκελος της δικογραφίας ως προς τα αποδεικτικά στοιχεία».

Πηγή