Κρήτη: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από την ΕΛ. ΑΣ. για τη δολοφονία της βιολόγου στα Χανιά

Τα στοιχεία που έφερε στο φως η συνέντευξη Τύπου της Αστυνομίας, το μεσημέρι της Τρίτης (16/07), για το πώς έχασε τη ζωή της η χρονη Σούζαν Ίτον προκαλούν ανατριχίλα.

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι άρχισε η συνέντευξη Τύπου της ηγεσίας της τοπικής ΕΛΑΣ στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων και τα όσα αποκαλύφθηκαν, δίνουν νέα τραγική διάσταση στο στυγερό έγκλημα με δράστη έναν 27χρονο πατέρα δύο παιδιών.

Την πέταξε στη σπηλιά αφού πρώτα την βίασε

Τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν είναι ενδεικτικά για το βασανιστικό τρόπο που “έφυγε” η 60χρονη. Όπως αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά σήμερα, ο 27χρονος δράστης βίασε την 60χρονη γυναίκα στη σπηλιά που εντοπίστηκε νεκρή.

Πιο συγκεκριμένα, ο 27χρονος καθ’ομολογία δράστης, το μεσημέρι της 2ης Ιουλίου, συνάντησε την 60χρονη πεζή κοντά στο Μνημείο Ευελπίδων στο Κολυμπάρι, τη χτύπησε με το αυτοκίνητο για να την ακινητοποιήσει, την άφησε αναίσθητη, στη συνέχεια την έβαλε στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου του και την μετέφερε στη σπηλιά στο Μάλεμε όπου και την βίασε.

Τι κατέθεσε ο δράστης

Όπως ανακοίνωσε η Υπαστυνόμος Α’, Ελένη Παπαθανασίου “ο δράστης ισχυρίστηκε οτι το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου εντόπισε τη θανούσα να κινείται πεζή, και έχοντας ως κίνητρο τη σεξουαλική της κακοποίηση τη χτύπησε δύο φορές με το αυτοκίνητο για να τη ακινητοποιήσει. Στη συνέχεια, έχοντας χάσει τις αισθήσεις της, την τοποθέτησε στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου του και την μετέφερε στο φρεάτιο εξαερισμού του πολεμικού καταφυγιου όπου την απέρριψε αφού προηγουμένως τη βίασε. Ακολούθως τοποθέτησε στο στόμιο παλέτα που προυπήρχε και κατευθύνθηκε σε παρακείμενο νεκροταφείο οπου καθάρισε επιμελώς το πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου για να εξαφανίσει τυχόν ίχνη και πειστήρια που θα μπορούσαν να τον ενοχοποιήσουν”

Ο χρόνος θανάτου της άτυχης γυναίκας προσδιορίστηκε ως το μεσημέρι της 2ης Ιουλίου και το κίνητρο της δολοφονίας ήταν σεξουαλικό. Το πτώμα έφερε πολλαπλά κατάγματα πλευρών και προσώπου καθώς και κακώσεις στα χέρια.

Πηγή