ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Αυτά είναι τα κορυφαία βραβευμένα παγωτά της Αττικής για το 2019 που σίγουρα θέλεις να δοκιμάσεις

Παγωτό: Το αγαπημένο γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους, αλλά και η αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων για το μεγαλύτερο μέρος του έτους

Στην Αττική, υπάρχουν κάποιες επιχειρήσεις που την υπόθεση “παγωτό” την έχουν φτάσει σε άλλο επίπεδο. Ο θεσμός των Best Greek Food Awards, ο μοναδικός στην Ελλάδα που βραβεύει επιχειρήσεις μετά από σκληρή αξιολόγηση 100+ ημερών με βάση τις κριτικές και εμπειρίες των επισκεπτών, από όλες τις μηχανές αναζήτησης, social media και application ηλεκτρονικών παραγγελιών έβγαλε και έχει ήδη βραβεύσει τις κορυφαίες για φέτος gelateria ή παγωτατζιδικα (στο ελληνικότερον) για το 2019.

Μέσα στη χαοτική Αττική με τα εκατοντάδες γωνιές παγωτού, αυτές που ξεχώρισαν με την υψηλότερη βαθμολογία και τελικά βραβεύτηκαν για τη διαφορετικότητα και το επίπεδο γεύσης και πρώτων υλών και αξίζει να επισκεφτείς για να δοκιμάσεις και να μαζέψεις γευστικές εμπειρίες, σας τις παρουσιάσουμε πιο κάτω.

Ξεκινάμε με τους βραβευμένους για δεύτερη χρονιά από τα Best Greek Food Awards:

Solo Gelato: Όπως λέμε… γνήσιο χειροποίητο βραβευμένο παγωτό

Μια παροιμία λέει: «Η πρώτη γενιά δημιουργεί, η δεύτερη συντηρεί και η τρίτη καταστρέφει». Στο Solo Gelato η παροιμία, έμεινε απλά… παροιμία. Η πρώτη δημιούργησε, η δεύτερη συντήρησε και η τρίτη γενιά απογείωσε την επιχείρηση, κάνοντας το παγωτό του Χαλανδρίου διάσημο σε όλη την Ευρώπη.

Τρεις γενιές παγωτού. Γνήσιου παγωτού. Με τον Νίκο Χριστογεώργο στο τιμόνι μιας επιχείρησης που μέρα με την ημέρα γιγαντώνεται.

Ο Νίκος και τα… παγωτά του

Αν κάτι αγαπά ο Νίκος Χριστογεώργος, ο ιδιοκτήτης του Solo Gelato στο Χαλάνδρι, είναι το παγωτό. Ίσως επειδή και οι πρώτες αναμνήσεις του έχουν γεύση παγωτού, όταν ως παιδί βοηθούσε στο καθάρισμα της παγωτομηχανής Frigo στην οικογενειακή επιχείρηση που διατηρούσαν ο πατέρας του και ο παππούς του στο κέντρο του Χαλανδρίου.

Η Πανευρωπαϊκή διάκριση

Όταν έχεις κερδίσει το βραβείο του καλύτερου παγωτού στην Ευρώπη, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παγωτού του Βερολίνου το 2012, ξέρεις σίγουρα πως η επιλογή της τελειότητας σε όσα συντελούν για να το δημιουργήσεις, είναι μονόδρομος.

Ο Νίκος και τα… μυστικά του

Ο Νίκος Χριστογεώργος δεν αρνείται να μοιραστεί κάποια από τα μυστικά της τέχνης του μαζί μας. «Πρώτο και βασικότερο, δεν χρησιμοποιούμε έτοιμα μείγματα, χρώματα και σκόνες» αναφέρει και συμπληρώνει: «Για να σας εξηγήσω, η βανίλια μας δεν γίνεται από πάστα βανίλιας αλλά παίρνουμε τον ίδιο τον λωβό. Χρησιμοποιούμε πάντα φρέσκα φρούτα αλλά και πιστοποιημένες πρώτες ύλες από την Ιταλία, όπως φιστίκι Σικελίας και φουντούκι από το Πιεμόντε».

Τι γεύση να δοκιμάσω;

Τι να πρωτοδιαλέξεις πέρα από τις κλασικές γεύσεις; Κρατήστε σημειώσεις:
Παγωτό με γεύση ακτινίδιου και μπανάνας (χωρίς ζάχαρη), παγωτό γιαούρτι – βατόμουρο, παγωτό μάνγκο σορμπέ (βραβευμένο ως το κορυφαίο στην Ευρώπη), παγωτό ρούμι – σταφίδες, παγωτό μασκαρπόνε με σύκο αλλά και το πατροπαράδο καϊμάκι με μαστίχα Χίου και σαλέπι συγκαταλέγονται στις πολλές επιλογές. Το Solo Gelato αγαπά και τον καφέ, το ρυζόγαλο και τις κρέμες, ενώ είναι ονομαστό και για τις τυρόπιτας του που γίνονται ανάρπαστες (δύσκολα θα τις βρείτε μετά το απόγευμα). Οι φίλοι του γλυκού ας δοκιμάσουν χωρίς τύψεις και τα μάφινς – είναι χωρίς ζάχαρη.

Artiganale όπως λέμε από το… μηδέν!

Εδώ η λέξη ‘Artiganale’ που θα δεις να αναγράφεται σε πολλές Gelateria, υπακούει στο πραγματικό της νόημα, μιας και σημαίνει ότι «το παγωτό γίνεται από το μηδέν». «Η λέξη αυτή, στην περίπτωση του Solo Gelato, δεν είναι τυχαία, όπως θα τη δεις σε πολλές ταμπέλες εκεί έξω. Τα κατασκευάζω όλα εγώ. Κάνω παγωτό από το μηδέν. Έχω φρέσκιες φράουλες, τις απλώνω στον πάγκο, τις καθαρίζω και στη συνέχεια φτιάχνω το παγωτό. Αντίστοιχα με το σύκο, το πεπόνι, τον ανανά, το ρόδι και όποιο άλλο φρέσκο φρούτο βρίσκω στους πάγκους της λαϊκής. Πάντα δουλεύουμε με φρούτα εποχής και αυτό είναι που ενθουσιάζει τον κόσμο».

Η βράβευση από τα Best Greek Food Awards για τις κορυφαίες gelateria της Αττικής

Οι βραβεύσεις για το Solo Gelato συνεχίζονται. Πριν λίγες ημέρες, ήρθε άλλη μια επιβράβευση από τον θεσμό των Best Greek Food Awards, όπου το Solo Gelato βραβεύτηκε στις κορυφαίες gelateria της Αττικής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με γνήσιο χειροποίητο παγωτό. Τυχαίο; Δε νομίζω…

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Χαλάνδρι Αττικής, Διεύθυνση: Α. Παπανδρέου 44, 152 32, Τηλ.: 210 68 13 622

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο: 09:00 π.μ. – 23:00 μ.μ., Κυριακή: 11:00 π.μ. – 23:00 μ.μ.

Site: www.sologelato.gr, Facebook page: Solo Gelato gelateria

Ρακόμελο σε… παγωτό; Κι όμως υπάρχει και είναι και βραβευμένο! Θα το βρείτε μόνο στο Fatto a mano…

Ρακόμελο σε… παγωτό, αλλά και ανθότυρο – μέλι, θα μπορούσε να φτιάξει μόνο ένας Κρητικός. Και το έκανε για πρώτη φορά πριν 5 χρόνια μέσα στην Αττική κατακτώντας κοινό από παντού.

Πρόκειται για τον Γιάννη Νύκταρη, τον άνθρωπο που παρέα με την ακούραστη σύζυγό του Ανδρονίκη τόλμησε να κάνει το πάθος του για τα παγωτά… gelateria! Και όπως όλα δείχνουν, τα κατάφερε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Γιάννης Νύκταρης: «Η σχέση μου με το παγωτό ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία»

«Το Fatto a mano, ΔΕΝ είναι μια «μπίζνα», και το παγωτό μου, δεν είναι ένα «προϊόν». Το παγωτό για μένα δεν είναι τρόφιμο, δεν είναι γλυκό. Είναι μαγεία, είναι απόλαυση! Ανήκω στη γενιά που όταν μας στέλνανε οι θείοι μας για τσιγάρα στο περίπτερο, με τα ρέστα παίρναμε παγωτό. Περιμέναμε την παρέλαση την 25η Μαρτίου για να μας πάρει ο πατέρας μας το πρώτο παγωτό της χρονιάς, γιατί πριν ήταν κρύο, και θα πόναγε ο λαιμός μας. (Μύθος. Λεφτά δεν είχε ο φουκαράς). Μετράγαμε το καλοκαίρι πόσα μπάνια κάναμε στη θάλασσα, (όταν πηγαίναμε πρωί – απόγευμα, τα μετράγαμε για δίπλα) και πόσα παγωτά τρώγαμε (κρατούσαμε ξεχωριστό λογαριασμό για τους πυραύλους και τα κυπελλάκια, έτσι, για να υπάρχει ισορροπία) και το χειμώνα μελαγχολούσαμε που βλέπαμε το ψυγείο στο περίπτερο του Θωμά με λουκέτο και σκεπασμένο με ένα χοντρό νάιλον. Το να φτιάχνω παγωτό, είναι ακόμη ένα όνειρο που είχα την τύχη να κάνω πραγματικότητα. Το να βλέπω ένα παιδί να χαμογελάει τρώγοντας παγωτό, για μένα σημαίνει ότι τελικά υπάρχει ελπίδα. Τόσο απλά.

Το πάθος του Γιάννη για παγωτό, τον έκανε ιδιοκτήτη μιας gelateria που χτυπάει στα ίσα τις Ιταλικές, αφού δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε ποιότητα και τεχνογνωσία. «Το Fatto a mano στην πραγματικότητα είναι ένα puzzle από κομμάτια που έχω μαζέψει στα ταξίδια μου με τη μηχανή, τα τελευταία 12 χρόνια. Κάθε μηχάνημα και προϊόν το έχω πρωτοδεί σε διαφορετικά μέρη. Όταν «ανακάλυψα» και το συγκεκριμένο παγωτό, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Σήμερα, τολμώ να πω, πως το καλύτερο παγωτό που έχω φάει είναι αυτό που φτιάχνω εγώ. Το ΔΙΚΟ μου…».

Ο Γιάννης Νύκταρης είναι κοφτός (σαν γνήσιος Κρητικός). Όταν μιλάει για το κορυφαίο παγωτό, μιλάει μόνο για το δικό του. Πείτε και σκεφτείτε ότι θέλετε, αλλά πιστέψτε με, όταν δοκιμάσετε από το παγωτό του, απλά θα ανακαλέσετε.

Fatto a Mano: Όπως λέμε… το παγωτό στα αγνότερά του

«Στη Fatto a Mano δημιουργούμε και προσφέρουμε στον κόσμο, αυτό που επιθυμούμε όλοι, για τον εαυτό μας αλλά κυρίως για τα παιδιά μας: ένα αγνό παγωτό, υγιεινό, γευστικό, χωρίς το φόβο των χημικών ουσιών. Αυτό ήταν εξαρχής το σκεπτικό μας, το όραμά μας και έτσι θα συνεχίσουμε».

Ο Γιάννης Νύκταρης σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε πει για την ιδέα του παγωτού του: «Εδώ όλα μας τα παγωτά είναι 100% φυσικά και μόνο. Για μένα το στοίχημα είναι να εντυπωσιάσω τον πελάτη, όχι με μια «περίεργη» γεύση, αλλά με μια απλή και προσιτή. Αφήνω την ιδέα και τη δόξα για «παγωτό κακαβιά», σε άλλον. Προτιμώ να προσφέρω στον πελάτη ένα παγωτό καϊμάκι, η ένα σορμπέ σύκο, που θα του μείνουν αξέχαστα. Μόνο ελληνικό φρέσκο γάλα, φιστίκι Αιγίνης, θυμαρίσιο μέλι, κρόκος Κοζάνης, φρέσκα φρούτα εποχής, είναι κάποια από τα υλικά που χρησιμοποιούμε για την παρασκευή του παγωτού μας, χωρίς καμία προσθήκη χρωστικής η αρωματικής ύλης. Ακόμη και το χωνάκι, το φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι μπροστά στον πελάτη.

Φτιαγμένο στο χέρι, (αυτό άλλωστε σημαίνει Fatto a mano) και με δικιά μας συνταγή. Δε θα ήθελα ένα τέτοιο παγωτό να μπει σε ένα «πλαστικό» χωνάκι. Για τον πελάτη, αυτό είναι άλλη μια ένδειξη ότι τον προσέχουμε. Το μαγαζί, δεν έχει τίποτα το «πολύχρωμο» τίποτα το «φανταχτερό», ή οτιδήποτε θα μπορούσε να σε αποπροσανατολίσει από την πραγματική ουσία, που τελικά είναι το ίδιο το προϊόν. Θα έλεγα ότι επικρατεί λιτή πολυτέλεια. Στο κέντρο του μαγαζιού δεσπόζει μια στρογγυλή περιστρεφόμενη βιτρίνα που αναδεικνύει το παγωτό και, μια τζαμαρία χωρίζει το κατάστημα λιανικής από το εργαστήριο, ώστε ο πελάτης να μπορεί να δει ανα πάσα στιγμή κάτω από ποιες συνθήκες και με τι υλικά φτιάχνεται το παγωτό που θα επιλέξει γι αυτόν ή τα παιδιά του. Επίσης, να προσθέσω ότι διοργανώνουμε κάποιες εκπαιδευτικές επισκέψεις από σχολεία, που τους δείχνουμε πως παρασκευάζεται ένα φυσικό παγωτό, ή ένα sorbet από φρέσκα φρούτα.

Ποιες είναι όμως οι best seller γεύσεις στο Fatto a mano;

Ο Γιάννης Νύκταρης απαντάει: «Είναι σαν να ρωτάς ένα γονιό να ξεχωρίσει τα παιδιά του. (Αστειεύομαι). Τα best sellers είναι κλασικά, η βανίλια Μαδαγασκάρης και οι σοκολάτες, που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, στην Ελλάδα τουλάχιστον, καθώς και το καϊμάκι το οποίο το φτιάχνουμε με τον παραδασιακό τρόπο, στον κάθετο κάδο δηλαδή, μαστιχωτό, με πολύ πλούσιο ελληνικό σαλέπι. Και μαστίχα Χίου. Τα ανταγωνίζονται σε πωλήσεις το παγωτό ρακόμελο και το παγωτό με φρέσκο ανθότυρο και θυμαρίσιο μέλι από την Κρήτη. Αυτά είναι και δυο από τα αγαπημένα μου, για το λόγο ότι τόσο η ιδέα, όσο και η συνταγή, είναι δικά μου και αντιπροσωπεύουν την αγάπη μου για τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα.»

Η βράβευση από τα Best Greek Food Awards για δεύτερη χρονιά

Το Fatto a mano, μέσα από μια σκληρή διαδικασία που κράτησε 100 ημέρες από τις αρχές του χρόνου, κατάφερε να αναδειχθεί στις top gelateria της Αττικής για δεύτερη χρονιά, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι ο κόσμος ξέρει να ξεχωρίζει τις επιχειρήσεις που έχουν κορυφαίο και αγνό προϊόν.

Την επιχείρηση θα βρείτε:

Περιοχή: Περιστέρι Αττικής, Διεύθυνση: Κώστα Βάρναλη 21, 121 34, Τηλ.: 210 57 77 407

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή: 09:00 π.μ. – 00:00 π.μ.

Site: www.fattoamano.com.gr, Facebook page: Fatto a mano

Το Εργαστήρι Παγωτού της Δάφνης που βγάζει ένα από τα πιο θρυλικά παγωτά της Ελλάδας από το 1967

Μπορεί να μην το «πιάνει» το μάτι σου, αλλά αυτό το μαγαζί πουλάει τόνους χειροποίητου παγωτού κάθε χρόνο. Βρίσκεται σε ένα στενό της Δάφνης, στο ίδιο σημείο, από το 1967. Τότε, που ο κυρ Βασίλης ξεκίνησε το γευστικό παραδοσιακό ταξίδι γεύσης στο παγωτό.

Αγέραστος και χαμογελαστός, ακόμα και σήμερα, με πατημένα τα 86 του, βοηθάει την κόρη του Σταυρούλα καθημερινά. «Αυτό που κάνω μου δίνει χρόνια ζωής» λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει να εξυπηρετεί τους εκατοντάδες πιστούς πελάτες του, που καθημερινά πηγαίνουν εκεί για να πάρουν το αγαπημένο τους παραδοσιακό παγωτό που βρίσκεται μέσα στο ψυγείο «Χειμών» που έχει γράψει 50 χρόνια λειτουργίας και έχει φιλοξενήσει μέσα του δεκάδες τόνους παγωτού.

Το παγωτό «θρύλος» στη Δάφνη που μεγάλωσε γενιές και γενιές

Χωρίς φωτεινές επιγραφές, µε την παλιά ζυγαριά και το αθάνατο ψυγείο που φέρει την επιγραφή «Ο Χειµών» η Σταυρούλα ανοίγει τις κουρτίνες από το «Εργαστήρι παγωτού» της στη 1 κάθε μεσημέρι, αφού κάνει την κατάλληλη προετοιμασία από νωρίς το πρωί, φτιάχνοντας το παγωτό της ημέρας. Χωρίς χημικά, χωρίς πρόσθετα, χωρίς διογκωτικά, στο Εργαστήρι της Σταυρούλας και του κυρ Βασίλη, οι πελάτες βρίσκουν παγωτό κρέμα, παγωτό σοκολάτα, παγωτό φράουλα, παγωτό φυστίκι, παρφέ κρέμα και σοκολάτα και το ανατριχιαστικό καϊμάκι που πρέπει να πας από νωρίς για να το βρεις. Λίγο μετά τις 10 κάθε βράδυ, οι κουρτίνες κλείνουν και τα φώτα σβήνουν για να ξανανοίξουν την άλλη μέρα το μεσημέρι.

Ίσως το μοναδικό μαγαζί στην Ελλάδα που δεν θυμίζει… μαγαζί!

Ο κυρ Βασίλης είναι αυστηρός και κοφτός: «Αν κάνεις καλό προϊόν, ακόμα και στην άκρη του κόσμου να βρίσκεται, θα σε βρουν.» Ο κυρ Βασίλης δεν διαφήμισε ποτέ το μαγαζί – εργαστήρι, δεν έβαλε ποτέ ταμπέλες, δεν έβγαλε καν κάρτες. «Η καλύτερη διαφήμιση είναι το ίδιο το προϊόν. Αν το κάνεις με τον σωστό τρόπο, αργά ή γρήγορα θα μαθευτεί. Η φήμη του μαγαζιού εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα από τις αρχές του 1970 και περνάει από γενιά σε γενιά» συνεχίζει η Σταυρούλα, κόρη του κυρ Βασίλη, που γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα στα… παγωτά του μπαμπά της.


«Πρώτα έδωσα στην κόρη µου παγωτό και ύστερα βρεφική κρέµα»

Η Σταυρούλα Παρίση, ξετυλίγει τα «μυστικά» του εργαστηρίου: «Στο εργαστήριό µας δεν θα συναντήσει κανείς πολύπλοκες γεύσεις. Επιµένουµε κλασικά: στην κρέµα, στο κακάο, στη φράουλα, στο φιστίκι, στο καϊµάκι και στο παρφέ. Είναι παραδοσιακές γεύσεις που φτιάχνουµε µε αγνά συστατικά, χωρίς προσθήκη χηµικών ουσιών. Έτσι, τα υλικά µου είναι απλά: γάλα, ζάχαρη, αβγά, βανίλια, κακάο, σοκολάτα, φράουλες και φιστίκι». Και συνεχίζει: «Πρώτα έδωσα στην κόρη µου παγωτό και ύστερα βρεφική κρέµα».

Και φτάνουμε στο σήμερα που γίνεται το… θαύμα!

Μισό αιώνα μετά, το μαγαζί – εργαστήρι, χωρίς φωτεινές επιγραφές, χωρίς διαφημίσεις, με τα κλασικά παλιά σιδερένια ρολά ασφαλείας και τις σιδερένιες τζαμαρίες, το «Εργαστήρι παγωτού» βραβεύεται για πρώτη φορά το 2018 ως ένα από τα κορυφαία παγωτατζίδικα της Ελλάδας από τα Best Greek Food Awards, αλλάζοντας έστω και λίγο την όψη του μαγαζιού της οδού Μπουμπουλίνας, αφού αυτοκόλλητο στα τζάμια του μπήκε για πρώτη φορά στα τόσα χρόνια λειτουργίας του, ενώ και φέτος -για δεύτερη χρονιά- μπήκε επάξια στα κορυφαία παγωτατζίδικα της Αττικής.

Μια βράβευση «επιβράβευση» στα τόσα χρόνια αναλλοίωτης λειτουργίας του εργαστηρίου, που κράτησε για μισό αιώνα την αυθεντική συνταγή παγωτού που της δίδαξαν οι γονείς της, οι οποίοι και άνοιξαν το εργαστήριο το 1967.

Στην οδό Μπουμπουλίνας στη Δάφνη, το «Εργαστήρι παγωτού» σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο

Τα πάντα έχουν μείνει κολλημένα στις δεκαετίες του 70′ – 80′. Μωσαϊκό στο πάτωμα, το αγέραστο ψυγείο «Ο Χειμών», η κλασική ζυγαριά, το χαρτί περιτυλίγματος των πλαστικών λευκών συσκευασιών και ο πάντα έτοιμος και πρόθυμος κυρ Βασίλης που θα σας υποδεχτεί με χαμόγελο στον δικό του γευστικό παράδεισο, νιώθοντας περηφάνια για την κόρη του που συνέχισε το σπουδαίο γευστικό του έργο!

Την επιχείρηση θα βρείτε:

Περιοχή: Δάφνη Αττικής, Διεύθυνση: Μπουμπουλίνας 4, 172 34, Τηλ.: 210 90 26 251

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή: 13:00 μ.μ. – 22:00 μ.μ., ΑΝΟΙΚΤΟ από 25η Μαρτίου (τρέχοντος έτους) έως τέλη Σεπτεμβρίου

Facebook page: Εργαστήρι Παγωτού

Vero Gelato: Από το μικρό παρασκευαστήριο των Εξαρχείων στη σύγχρονη μονάδα του σήμερα

Η ιδέα για την παραγωγή φρέσκου ιταλικού παγωτού στην Ελλάδα, γεννήθηκε το 2005 όταν η οικογένεια ΓΟΥΝΑΡΗ δημιούργησε ένα μικρό παρασκευαστήριο και κατάστημα πώλησης παγωτού στα Εξάρχεια. Το 2011 οργανώθηκε η σύγχρονη μονάδα παραγωγής στην Καλλιθέα και το VERO GELATO άρχισε να γίνεται γνωστό στους πιο απαιτητικούς πελάτες: κυρίως τζελατέριες και επιλεγμένα σημεία πώλησης στην Αττική.

Το 2016 ιδρύθηκε η VERO GELATO A.E. και μια νέα εποχή για το παγωτό στην Ελλάδα μόλις ξεκίνησε! Σήμερα παράγονται ημερησίως στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, περισσότερες από 70 γεύσεις φρέσκου παγωτού gelato με ελληνικό φρέσκο γάλα και τις καλύτερες ιταλικές πρώτες ύλες, οι οποίες διανέμονται καθημερινά σε επώνυμες τζελατέριες, ζαχαροπλαστεία, φούρνους, και χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Σε περισσότερα από 100 σημεία στην Αττική

Περισσότεροι από 100 πελάτες στην Αττική πωλούν Vero Gelato δίνοντας στα καταστήματά τους το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του φρέσκου παγωτού, ενώ περισσότερες από τρία εκατομμύρια μπάλες παγωτού Vero Gelato έχουν καταναλωθεί χαρίζοντας περισσότερα από τρία εκατομμύρια χαμόγελα!

Παγωτό 24 ωρών: Η πραγματική έννοια της φράσης “από την παραγωγή στη κατανάλωση”

Τα παγωτά της Vero Gelato παρασκευάζεται μετά από κάθε παραγγελία και παραδίδονται στον πελάτη εντός 24 ωρών ενώ ταξιδεύει μέχρι 120 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο παραγωγής του, παραμένοντας έτσι πάντα φρέσκο και ακολουθώντας την πολιτική του οικολογικού εμπορίου.

Η φετινή βράβευση στις κορυφαίες gelateria της Αττικής

Με εβδομήντα διαφορετικές γεύσεις κάθε μέρα που παράγονται στο εργαστήριο, οι περισσότερες βασισμένες σε παραδοσιακές ιταλικές συνταγές αλλά και πολλές προσαρμοσμένες στα ελληνικά γευστικά δεδομένα υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του σεφ Στέλιου Μαστρογεωργόπουλου η διάκριση δεν άργησε να έρθει. Φέτος, η Vero Gelato είναι και επίσημα μια επιχείρηση χειροποίητου βραβευμένου παγωτού σύμφωνα με τις γνώμες εκατοντάδων καταναλωτών που δοκίμασαν και έκριναν την ποιότητα των γεύσεων.

Την επιχείρηση θα βρείτε:

Περιοχή: Καλλιθέα Αττικής, Διεύθυνση: Μπουμπουλίνας 42, 176 75, Τηλ.: 210 95 30 225

Ωράριο λειτουργίας:Δευτέρα – Παρασκευή: 09:00 π.μ. – 17:00 μ.μ.

Site: www.verogelato.gr

Facebook page: Vero Gelato

Βύρωνας και Άνω Γλυφάδα έχουν το παγωτό που εκστασιάζει

Ξεκινώντας από το 1982 και 3 δεκαετίες μετά, οι πελάτες των Orange Gelato αναγνωρίζουν την ποιότητα, την φρεσκάδα και την λαχταριστή γεύση των χειροποίητων παγωτών τους. Περισσότερες από 30 γεύσεις που παράγονται καθημερινά, τροφοδοτούνται στα καταστήματα του Βύρωνα αλλά και της Άνω Γλυφάδας.

Παγωτό, παγωτίνια, τούρτες παγωτό και η εμπειρία είναι… αξέχαστη!

Στο Orange Gelato δεν παράγονται μόνο παγωτά. Στις μεγάλες βιτρίνες των καταστημάτων θα βρείτε και τούρτες παγωτό σε δεκάδες γεύσεις αλλά και τα παγωτίνια που τρελαίνουν μικρούς και μεγάλους. Και όλα αυτά, πάντα από το εργαστήριο της επιχείρησης με φρέσκο ελληνικό γάλα και τα αγνότερα υλικά της αγοράς.

Μπροστά στις βιτρίνες του Orange Gelato, θέλεις να πάρεις όλες τις γεύσεις

Αν το παγωτό είναι η αγαπημένη σου συνήθεια, θα μπερδευτείς τόσο με τις γεύσεις, που θα σου πάρει χρόνο για να διαλέξεις τι θα βάλεις στο χωνάκι ή στο κυπελλάκι σου. Ένα έξυπνο tip που σου προτείνουμε είναι να κάνεις καθημερινά μια στάση και να διαλέγεις διαφορετικές γεύσεις. Αν πάλι δεν έχεις χρόνο, μπορείς να παραγγείλεις τηλεφωνικά και να σου το στείλουν στον χώρο σου!

Η φετινή βράβευση από τα Best Greek Food Awards

Orange Gelato φέτος βραβεύτηκαν στις κορυφαίες επιχειρήσεις παγωτού της Αττικής. Η οικογενειακή επιχείρηση που διοικούν και τα δυο παιδιά του ιδρυτή, επιλέχθηκε ως μια από τις top gelateria με βάση τις κριτικές του κόσμου που επισκέπτεται τα δυο καταστήματα.

Την επιχείρηση θα βρείτε:

Διεύθυνση κατ. 1: Ευαγγελικής Σχολής 17, 162 31, Βύρωνας, Διεύθυνση κατ. 2: Γεωργίου Γεννηματά 40, 165 62, Άνω Γλυφάδα, Τηλ.: 210 76 09 220, 210 96 20 411

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή: 08:00 π.μ. – 00:00 π.μ.

Site: www.orangepatisserie.gr

Facebook page: Orange GelatoOrange ζαχαροπλαστειο

Estelle: Η εμπειρία 40 ετών του ζαχαροπλάστη Κωνσταντίνου Τσαπατώρη που έκανε τη διαφορά

Μετά από 40 χρόνια πορείας στον κλάδο της ζαχαροπλαστικής, το 2012 ο Κωνσταντίνος Τσαπατώρης ιδρύει την εταιρεία Estelle και με τη βοήθεια της οικογένειας του τα τελευταία 7 χρόνια, έχει εισέλθει δυναμικά στο χώρο της παραγωγής και εμπορίας παγωτού.

Έχοντας ως κύριες αξίες μας την υπευθυνότητα και το σεβασμό απέναντι στον πελάτη και καταναλωτή, η Estelle παράγει τα προϊόντα της με μεράκι και αγάπη, χρησιμοποιώντας πάντα φρέσκα και αγνά υλικά.

Στηριζόμενη σε οικογενειακές συνταγές, αλλά και στις αγνές πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί για την παρασκευή τους, προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας παγωτό, έχοντας καταφέρει να να εδραιωθεί στο χώρο της εμπορίας παγωτού.

Η συνταγή είναι μια: Πρώτες ύλες που κάνουν τη διαφορά

Το χειροποίητο παγωτό παράγεται καθημερινά με τα υψηλότερης ποιότητας συστατικά και τη χρήση εξειδικευμένης τεχνολογίας με σκοπό να προσφέρουν την αμέριστη ευχαρίστηση που αποκομίζουμε όλοι μας τρώγοντας ένα εξαιρετικό παγωτό.

Η Estelle προσφέρει πάνω από 46 αγαπημένες γεύσεις παγωτού, και κάποιες από αυτές την έχουν κάνει να ξεχωρίζει. Κάποιες από αυτές είναι το πολίτικο καϊμάκι, το παρφέ σοκολάτα και κρέμα, τη γεύση cookies, αλλά και τη γεύση φιστίκι η οποία παράγεται από 100% καρπό φιστικιού.

Μια οικογενειακή επιχείρηση με κορυφαία μονάδα παραγωγής

Η Estelle είναι οικογενειακή υπόθεση. Πρόκειται για μια επιχείρηση στην οποία απασχολούνται τόσο ο κος Τσαπατώρης και η σύζυγός του, ενώ τα τελευταία δυο χρόνια έχει αναλάβει τα ηνία της εξωστρέφειας της εταιρίας και η κόρη του η οποία έχει πραγματοποιήσει σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων και marketing. Ήδη η εταιρία έχει κάνει ριζοσπαστικές αλλαγές, με νέο λογότυπο, ανάπτυξη του δικτύου της και επένδυση στη μονάδα παραγωγής.

Η Estelle στις κορυφαίες επιχειρήσεις παγωτού για το 2019

Η επιβράβευση ήρθε πριν λίγες ημέρες, όταν τα παγωτά Estelle διακρίθηκαν ως μια από τις κορυφαίες gelateria στην Αττική από τα Best Greek Food Awards. Μια βράβευση που υποδέχθηκαν με χαρά τα μέλη της οικογένειας Τσαπατώρη.

Την επιχείρηση θα βρείτε:

Περιοχή: Παλαιό Φάληρο Αττικής, Διεύθυνση: Γλαύκου 16, 175 64, Τηλ.: 210 95 67 002

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 08:00 π.μ. – 17:00 μ.μ., Σάββατο – Κυριακή: ΚΛΕΙΣΤΑ

Site: www.pagotaestelle.gr

Facebook page: Estelle

Παγωτομανία στο Μπουρνάζι: Το σημείο συνάντησης όσων έχουν μανία με το… παγωτό!

Με κύριο συστατικό το φρέσκο γάλα, σε συνδυασμό με την αρωματική σοκολάτα ή τη γεύση από φρέσκα φρούτα και τραγανούς ξηρούς καρπούς, η ποιότητα των παγωτών είναι αδιαπραγμάτευτη. Όσο για την ποικιλία τους, μέχρι στιγμήν έχουν δημιουργήσει και έχουν δοκιμαστεί πάνω από 180 διαφορετικές γεύσεις για να ικανοποιούν όλα τα γούστα.

Δεκάδες γεύσεις και παγωτά και… vegans

Στο τεράστιο ψυγείο της Παγωτομανίας στο Μπουρνάζι θα βρείτε όλες τις κλασικές γεύσεις που σίγουρα θα σας πάρουν ώρα για να επιλέξετε μια, δυο, τρεις ή τέσσερις μπάλες, αλλά και γεύσεις για vegans χωρίς ίχνος γάλακτος! Ακόμα και… σοκολάτα!

Παγωτό “σάντουιτς” βάφλα και οι αισθήσεις απογειώνονται

Στον άνετο χώρο του καταστήματος, μπορείτε να κάτσετε και να παραγγείλετε βάφλα με παγωτό σε ότι γεύση θέλετε. Ζητήστε να “ντύσουν” τη βάφλα με φρέσκα φρούτα και toppings τρούφας, ξηρών καρπών ή σιρόπι για να νιώσετε τη μαγεία της Παγωτομανίας!

Η πλατεία έχει… βραβευμένο παγωτό

Μια από τις πιο διάσημες πλατείες της Ελλάδας, έχει από φέτος το βραβευμένο παγωτό της. Πρόσφατα, η Παγωτομανία στο Μπουρνάζι βραβεύτηκε από τα Best Greek Food Awards ως μια από τις κορυφαίες gelateria της Αττικής, μετά από μετρήσεις που έγιναν για 100+ μέρες με βάση τις κριτικές των επισκεπτών στην επιχείρηση.

Την επιχείρηση θα βρείτε:

Περιοχή: Περιστέρι Αττικής, Διεύθυνση: Σπετσών 60, 121 32, Τηλ.: 210 57 18 332

Ωράριο λειτουργίας: Κυριακή – Πέμπτη: 10:00 π.μ. – 01:00 π.μ. Παρασκευή: 10:00 π.μ. – 02:00 π.μ. Σάββατο: 10:00 π.μ. – 03:00 π.μ.

Site: www.pagotomania-burnazi.gr

Facebook page: Παγωτομανια Μπουρναζι

Μαραμπού Αrtigianale Gelato: Η γευσιγνώστρια κρασιών Βίκυ που έκανε το όνειρό της πραγματικότητα με τον Ιγκόρ

Στον πιο “διάσημο” δρόμο του Παγκρατίου, στην οδό Αρχελάου, το Μαραμπού έχει αρχίσει να γράφει τη δική του ιστορία στο πραγματικά artigianale gelato, δηλαδή στο χειροποίητο παγωτό χωρίς σκόνες, υποκατάστατα και έτοιμο μείγμα.

Με πολύ φαντασία, μεράκι και καθημερινούς πειραματισμούς, αλλά και με έναν κατάλογο γεύσεων που είναι διαφορετικός από μέρα σε μέρα, οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν γεύσεις που ξεχωρίζουν από τα κλασικά, όπως το παγωτό μαύρης μπίρας που “μεθάει” όσους το δοκιμάζουν!

Από το όνειρο στην πράξη

H Βίκυ Περιστάνογλου, γευσιγνώστρια κρασιών, είχε ως όνειρο τη δημιουργία μιας gelateria, και μάλιστα στη γειτονιά της, όχι στο κέντρο της Αθήνας.

Η εκπαίδευσή της στη Ρώμη πάνω στον τέχνη του παγωτού ήταν η αρχή για να πραγματοποιήσει το όνειρό της και η συνεργασία της με τον Ιγκόρ Τσομλεκτσόγλου υπήρξε η βάση πάνω στην οποία γεννήθηκε το Μαραμπού.

Περιορισμένη καθημερινή παραγωγή με Ιταλική κουλτούρα

Η παραγωγή του χειροποίητου παγωτού στο Μαραμπού γίνεται καθημερινά στο εργαστήριο της επιχείρησης και σε περιορισμένες ποσότητες. Οι περισσότερες από τις πρώτες ύλες φτάνουν από την Ιταλία, όπως κάποιες φυτικές ίνες, ενώ, δεν λείπουν και υλικά από διάφορες περιοχές της χώρας μας, όπως ο κρόκος Κοζάνης, ένα φοβερό και πολύ δροσερό γιαούρτι, ένα παραδοσιακό παγωτό ρυζόγαλο, αλλά και μια συνταγή με μαύρη μπύρα που προμηθεύονται από τη μικροζυθοποιία Midnight Circus.

Και η βράβευση δεν άργησε να έρθει…

Το Μαραμπού έγινε talk of the town σε χρόνο dt. Λίγο οι περίεργες γεύσεις, λίγο το location, λίγο και το πάθος των ιδιοκτητών του για διαφορετικό παγωτό, αλλά και τα δεκάδες διθυραμβικά σχόλια των επισκεπτών της gelateria, το Μαραμπού μπήκε από νωρίς στις λίστες των Best Greek Food Awards, καταφέρνοντας να σκαρφαλώσει στη δεκάδα των κορυφαίων -και προς βράβευση- επιχειρήσεων της Αττικής.

Την επιχείρηση θα βρείτε:

Περιοχή: Παγκράτι Αττικής, Διεύθυνση: Αρχελάου 17, 116 35, Τηλ.: 210 72 47 037

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Πέμπτη: 12:00 μ.μ. – 23:00 μ.μ., Παρασκευή: 14:00 μ.μ. – 00:00 π.μ., Σάββατο: 12:00 μ.μ. – 00:00 π.μ., Κυριακή: 12:00 μ.μ. – 23:00 μ.μ.

Facebook page: Maraboo Ice Cream