Μηχανογραφικές εκκρεμότητες στο… παρά πέντε!

Το υπουργείο Παιδείας έδωσε παράταση στην ημερομηνία κατάθεσης, προκειμένου να εξεταστεί αν τελικά θα λειτουργήσουν τα νέα τμήματα.

Παράταση στην ημερομηνία κατάθεσης του φετινού μηχανογραφικού δελτίου έως τις 17 του μήνα, ανήγγειλε χθες το υπουργείο Παιδείας, προκαλώντας ανησυχία στους υποψηφίους που διεκδικούν την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια, καθώς σχεδόν στο σύνολό τους, τα παιδιά έχουν οριστικοποιήσει το δελτίο τους.

Η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης του μηχανογραφικού είχε οριστεί για τη Δευτέρα 15 Ιουλίου και συνεπώς αυτήν την στιγμή σχεδόν όλα τα παιδιά το έχουν στείλει και βρίσκονται σε διακοπές.

Όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείου, οι υποψήφιοι που έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο θα έχουν την πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr. μόνο για να βλέπουν την τελική μορφή του μηχανογραφικού δελτίου, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου.

Παράταση σην κατάθεση του μηχανογραφικού δελτίου έχει δοθεί πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά αλλαγές στο «παρά πέντε» της οριστικής κατάθεσής του ενδεχομένως δεν μπορούν να γίνουν, καθώς θα προκύψουν περίπλοκα τεχνικά ζητήματα αλλά και νομικά θέματα.

Πηγή