Γεωργιάδης για Χαλκιδική: Αίτημα για την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ε.Ε.

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων απέστειλε αίτημα για την άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ε.Ε. για φυσικές καταστροφές, μετά την τραγωδία στην Χαλκιδική.

«Αίτημα για την άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ για φυσικές καταστροφές έστειλε, ήδη, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων».

Αυτό σημείωσε σε δήλωσή του ο υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την τραγωδία στη Χαλκιδική, σύμφωνα το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταρχάς, να εκφράσω τη βαθιά θλίψη μου και τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες από την πρωτοφανή κακοκαιρία που έπληξε τη Χαλκιδική.

Η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κινητοποιήθηκε άμεσα, δίνοντας σαφείς κατευθύνσεις προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επίσπευση της καταγραφής των ζημιών και την τεκμηρίωση του κόστους τους, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Κύρια ευθύνη μας είναι ο καθορισμός των αναγκών χρηματοδότησης για έργα αποκατάστασης ή ενέργειες ανακούφισης του τοπικών πληθυσμών, καθώς και η εκτίμηση της δυνατότητας κινητοποίησης αντίστοιχων χρηματοδοτικών μέσων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήδη, αποστείλαμε αίτημα για την άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ για φυσικές καταστροφές.

Το Υπουργείο βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των κατοίκων της Κεντρικής Μακεδονίας και κινητοποιεί όλα τα διαθέσιμα εθνικά και ευρωπαϊκά μέσα για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων».

Πηγή