Βίντεο – ΣΟΚ: Η στιγμή που η θεομηνία χτυπά τη Χαλκιδική – Τρόμος και πανικός

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των ανθρώπων που βίωσαν λεπτό προς λεπτό τη φονική κακοκαιρία που έπληξε το βράδυ της Τετάρτης (10/07) την Χαλκιδική και άφησε πίσω της τουλάχιστον επτά νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και συντρίμμια

Τον τρόμο και τον πανικό έζησαν όσοι άνθρωποι βρέθηκαν στον τόπο της τραγωδίας, καθώς η μανία της φύσης σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα της. Ο τραγικός απολογισμός μέχρι στιγμής είναι επτά ζωές και οι ζημιές που προκλήθηκαν στην περιοχή είναι ανυπολόγιστες.

Η λίστα του θανάτου

Το μεσημέρι της Πέμπτης (11/07) και συγκεκριμένα στις 13:30, εντοπίστηκε σορός από ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού, στα 6,8 ναυτικά μίλια από το αλιευτικό καταφύγιο στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα δεν είναι ακόμα γνωστό αν η συγκεκριμένη σορός ανήκει στον 62χρονο αλιέα που αγνοείται από χθες το απόγευμα όταν βγήκε με τη βάρκα του για ψάρεμα.

Πλέον, οι νεκροί από τη θεομηνία έχουν φτάσει τους επτά.

Οι έξι νεκροί είναι στο σύνολό τους αλλοδαποί που βρίσκονταν για διακοπές στη Χαλκιδική. Πρόκειται για ανδρόγυνο ηλικιωμένων από την Τσεχία που παραθέριζαν στη Σωζόπολη με τροχόσπιτο, μια πενηντατετράχρονη Ρουμάνα με τον οκτάχρονο γιο της που καταπλακώθηκαν από το σκέπαστρο ταβέρνας όπου έτρωγαν στα Νέα Πλάγια, όπως επίσης ένας τριανταεννιάχρονος από τη Ρωσία με το ηλικίας δύο ετών παιδί του, που καταπλακώθηκαν από δένδρο στη Νέα Ποτίδαια.

Καρέ-καρέ η Θεομηνία

Τις στιγμές πανικού που έζησαν εκατοντάδες άνθρωποι στη Χαλκιδική έχουν καταγραφεί σε συγκλονιστικά βίντεο.

Βίντεο που δημοσίευσε το ΒΒC αποτυπώνει τον τρόμο και τον πανικό που επικράτησε. «Κυριολεκτικά ήρθε από το πουθενά. Τα φώτα έσβησαν στην παραλία όπου ήμασταν, επικράτησε ένα χάος. Κόσμος έτρεχε, ούρλιαζε και βασικά απλά προσπαθούσε να φύγει από την παραλία», λέει η Emily Kishtoo, που βρισκόταν σε beach party με την οικογένεια της όταν ξέσπασε η φονική καταιγίδα.

Δείτε το βίντεο του BBC

 

Σε ένα άλλο βίντεο που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου καταγράφεται η αγριότητα των καιρικών φαινομένων στη Χαλκιδική.