Φονική κακοκαιρία Χαλκιδική: Εικόνες χάους στο Κ. Υ. Μουδανιών – Ποια η κατάσταση των τραυματιών

Δεκάδες είναι οι τραυματίες από το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας στη Χαλκιδική.

Οι εικόνες που έρχονται από το Κέντρο Υγείας Μουδανιών είναι δραματικές, με τουρίστες αλλά και ντόπιους να γεμίζουν το κτήριο αναζητώντας βοήθεια.

Χαρακτηριστικές ήταν και οι δηλώσεις του διευθυντή του Κέντρου Υγείας, που τόνισε πως δεν έχει δει ξανά στη ζωή του, τέτοια κατάσταση.

«Η κατάσταση ήταν τραγική, αυτό φαίνεται κι από τα συμβάντα που πέρασαν από το Κέντρο Υγείας. Ήταν μια κατάσταση πρωτοφανής για την περιοχή μας, δεν την έχουμε ξαναζήσει», δήλωσε αρχικά ο κ. Αθανάσιος Καλτσάς.

«Έγιναν τεράστιες καταστροφές, αποκολλήθηκαν διάφορα αντικείμενα, αναποδογύρισαν αυτοκίνητα, πλημμύρισε η περιοχή μας, με αποτέλεσμα να έχουμε έξι νεκρούς και 55-60 τραυματίες, από 8 μηνών έως και 72 ετών, που πέρασαν από το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας. Είμαστε σε αναμονή, λόγω της νύχτας. Τα ξημερώματα εκτιμώ πως θα έχουμε κάποια ακόμη περιστατικά».

Όπως τόνισε ο κ. Καλτσάς, οι τραυματίες επέστρεψαν σπίτια τους, αλλά υπάρχουν και αρκετοί τραυματίες με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα άνω και κάτω άκρων. Όλα τα σοβαρά περιστατικά, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και του Πολύγυρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΝΙΚΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


Πηγή