Οι αριθμοί μίλησαν: Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα ελληνικά ονόματα

Η πιο συνηθισμένη πεντάδα αντρικών ονομάτων δεν κρύβει καμία απολύτως έκπληξη, ενώ όσον αφορά στις γυναίκες τα πράγματα είναι αρκετά πιο μοιρασμένα.
Υψηλές αποδόσεις σε όλα τα αθλήματα, ασφαλή κατάθεση και γρήγορη ανάληψη

Πολλές είναι οι φορές που διάφορες παρέες και οικογένειες φιλονικούν σχετικά με το ποια ονόματα είναι τα δημοφιλέστερα μεταξύ των Ελλήνων, ωστόσο κανείς -μέχρι πρότινος- δεν μπορούσε να ισχυριστεί με ασφάλεια και σιγουριά για το πιο συνηθισμένο ελληνικό όνομα.

Όταν, όμως, στη μέση μπει η επιστήμη της στατιστικής και οι αριθμοί, τότε τα πράγματα ξεδιαλύνουν αρκετά και είναι σε θέση να μας δώσουν μία σαφή εικόνα σχετικά με τα επικρατέστερα ελληνικά ονόματα.

Έτσι, λοιπόν, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το ανδρικό όνομα «Γιώργος» και το γυναικείο «Μαρία» είναι τα πιο συνηθισμένα ονόματα μεταξύ των απανταχού Ελλήνων.

Έρευνα κατέταξε τους 50 πιο sexy λαούς κι οι Έλληνες… απουσιάζουν (pic)

Πιο αναλυτικά, το «Γιώργος» αποτελεί με ποσοστό 8,3% το δημοφιλέστερο αντρικό όνομα, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στη σχετική λίστα, ενώ το «Μαρία» συγκεντρώνει ποσοστό 8,3% και καταλαμβάνει την πρωτιά μεταξύ των γυναικείων ονομάτων.

Στη δεύτερη θέση των αντρικών ονομάτων βρίσκεται το «Ιωάννης» με ποσοστό 6,5% κι ακολουθεί στην τρίτη θέση και σε απόσταση αναπνοής το «Δημήτρης» με 6,4%. Την πρώτη πεντάδα ολοκληρώνουν -χωρίς καμία έκπληξη- το «Κωνσταντίνος» και το «Νίκος» με 6% και 5,7% αντίστοιχα.

Όσον αφορά, τώρα, στα γυναικεία ονόματα, στην δεύτερη θέση βρίσκεται το «Ελένη» με 5,2% και το «Κατερίνα» με 3,7%. Την πρώτη πεντάδα κλείνουν το «Βασιλική» με ποσοστό 3,2% και το «Σοφία» με 2,3%.

Προβολή εικόνας στο Twitter
Προβολή εικόνας στο TwitterΤα δημοφιλέστερα ονόματα στην #Ελλάδα ως ποσοστό (%) του μόνιμου πληθυσμού των αντρών και των γυναικών.

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί πως το άθροισμα των πέντε πιο συνηθισμένων αντρικών ονομάτων είναι 33,4%, ενώ το αντίστοιχο στα γυναικεία ονόματα μόνο στο 22,7%.