Παραχώρηση τμήματος της ζώνης Λιμένα Ρόδου για Κέντρο Επισκευής Πλοιαρίων

Η παραχώρηση του επιπέδου θα τεθεί σε διαγωνισμό και το ετήσιο οικονομικό αντάλλαγμα θα ανέλθει στα 150.000 ευρώ.

Απόφαση, με την οποία παραχωρείται τμήμα της ζώνης Λιμένα Ρόδου, για Κέντρο Επισκευής Πλοιαρίων, υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό, με συνυπογράφοντες τον υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Ρουπακιώτη και την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η παραχώρηση, της συγκεκριμένης έκτασης, που ήταν γνωστή στη Ρόδο ως Καρνάγιο και είχε προταθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, θα βγει σε διαγωνισμό και το ετήσιο οικονομικό αντάλλαγμα θα ανέρχεται στα 150.000 ευρώ.

Το διάστημα της παραχώρησης θα ορίζεται στα 40 έτη, ενώ τα χρήματα θα εισπράττει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

«Είναι μια πολύ σημαντική απόφαση για το Δημοτικό Ταμείο Ν. Δωδεκανήσου αλλά και για την ίδια την οικονομία του νησιού. Η συγκεκριμένη απόφαση έγινε πράξη βασιζόμενη στο νομοθετικό πλαίσιο που αυτή η κυβέρνηση είχε ψηφίσει για τη διευκόλυνση σύναψης συμβάσεων παραχώρησης μεταξύ Κρατικών και Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και επενδυτών» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας.

Πρόσθεσε ότι «το να επικαλούνται κάποιοι τις επενδύσεις είναι εύκολο, το να δημιουργούν το πλαίσιο και να δίνουν λύσεις, από ότι φάνηκε τα προηγούμενα χρόνια, τους ήταν δύσκολο και όπου γινόταν το Δημόσιο και η τοπική κοινωνία έβγαιναν χαμένοι».

Ο κ. Σαντορινιός ανέφερε ότι με «την εκμετάλλευση του Καρνάγιου, δίνεται στη Ρόδο η δυνατότητα να αναπτύξει ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα, αναβαθμίζοντάς την σε κέντρο προσέλκυσης και εξυπηρέτησης τουριστικών σκαφών της ευρύτερης περιοχής».

ΠΗΓΗ