Αναδρομικά: Ζητούν έως και 300 ευρώ από 16 χιλιάδες συνταξιούχους

Oι διασταυρώσεις τις οποίες υλοποιούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους θα χρειαστούν τουλάχιστον ένα δίμηνο για να ολοκληρωθούν με ασφάλεια και να αποφευχθούν νέα λάθη.

Αργά ή γρήγορα 16.000 συνταξιούχοι θα κληθούν να επιστρέψουν ποσά από 60 έως και 300 ευρώ εξαιτίας λανθασμένων υπολογισμών στην καταβολή των αναδρομικών ειδικών μισθολογίων η οποία έγινε βιαστικά στο τέλος του 2018.

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν αναλάβει να εντοπίσουν το εύρος των λαθών που αφορούν κυρίως σε συνταξιούχους γιατρούς και οδοντιάτρους του ΕΣΥ, συνταξιούχους καθηγητές μέλη ΔΕΠ, ΕΕΠ και ΕΔΙΠ των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, συνταξιούχους δικαστικούς λειτουργούς, διπλωμάτες και συνταξιούχους πρώην καλλιτεχνικό προσωπικό στις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς και στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι διασταυρώσεις τις οποίες υλοποιούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους θα χρειαστούν τουλάχιστον ένα δίμηνο για να ολοκληρωθούν με ασφάλεια και να αποφευχθούν νέα λάθη.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει τα αναδρομικά τα οποία κατεβλήθησαν σε :

  • 7.218 συνταξιούχους καθηγητές μέλη ΔΕΠ, ΕΕΠ και ΕΔΙΠ πανεπιστημίων και ΤΕΙ, εκπαι δευτικό προσωπικό ΑΣΠΑΙΤΕ, μέλη ΔΕΠ των ΑΣΕΙ, μέλη ΔΕΠ των ΑΕΑ, ερευνητές και ΕΛΕ των ερευνητικών κέντρων, ινστιτούτων και τεχνολογικών φορέων με χρονική περίοδο αναφοράς από 1ης Ιανουαρίου 2015 έως 12 Μαΐου 2016.
  • 6.081 συνταξιούχους γιατρούς του ΕΣΥ, γιατρούς και οδοντιάτρους δημόσιας υγείας ΕΣΥ με περίοδο αναφοράς από 13 Νοεμβρίου 2014 έως 12 Μαΐου 2016.
  • 2.313 συνταξιούχους δικαστικούς λειτουργούς και πρώην μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με περίοδο αναφοράς από 1ης Αυγούστου 2012 έως και 30 Ιουνίου 2014.
  • 394 διπλωμάτες με περίοδο αναφοράς από 1ης Ιανουαρίου 2015 έως και 12 Μαΐου 2016 καθώς και n 97 συνταξιούχους που προέρχονται από το καλλιτεχνικό προσωπικό της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Κρατικής Ορχήστρας της Θεσσαλονίκης με περίοδο αναφοράς από 1ης Ιανουαρίου 2015 έως και 12 Μαΐου 2016.

Το γεγονός ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι περίοδοι αναφοράς καταλήγουν στη 12η Μαΐου 2016 δεν είναι τυχαίο, καθώς συνδέεται με την ημερομηνία δημοσίευσης στο ΦΕΚ του νόμου Κατρούγκαλου, και τα λάθη τα οποία τώρα αναζητούνται έχουν να κάνουν ακριβώς με τον υπολογισμό των σωστών κρατήσεων εισφορών ασθενείαςοι οποίες από 4% αυξήθηκαν από το 2016 σε 6%, αλλά και των σωστών κρατήσεων της πρόσθετης Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων.

Ο ακριβής προσδιορισμός του τρόπου με τον οποίο θα επιστραφούν τα πολλαπλάσια αναδρομικά στο Δημόσιο προϋποθέτει έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης η οποία τώρα πια πέφτει στις πλάτες της επόμενης κυβέρνησης. Η απερχόμενη φρόντισε να διορθώσει μόνο τα λάθη σε 8.303 απόστρατους, από 1,05 ευρώ έως και 6.679 ευρώ τα οποία δεν είχαν καταβληθεί στην ώρα τους.

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019και τα Αποτελέσματα Εκλογών 2019 της 7ης Ιουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Πηγή